Hopp til hovedinnholdet

Toll ved import av varer

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hvor kan man sjekke hvor man må betale toll? Kjøpte noe i fjor og i 2015 så er litt skeptisk på om jeg måtte betale noe. (teespring.com) Kan det også bli plassert på adresserhvor det kan sjekkes?

Besvart 10.10.2019 12:46
 

Svar
Hei

Generelt så blander mange begrepene toll og moms og fortollingsgebyr ( til transportøren).

I dag er det ( blir endring fra 2020 ) en grense på 350 kroner som avgjør om varene må tollbehandles eller ikke. Koster varene i sendingen totalt mindre enn 350 kroner skal de ikke tollbehandles.   

Å tollbehandle sendingen betyr at transportøren ( ofte Posten ), registrerer sendingen hos Tolletaten og innbetaler avgiftene til Tolletaten på vegne av kunden ( som regel bare moms, men på klær er det også ofte toll ).

Når sendingen er ferdig tollbehandlet må den som har kjøpt varene betale de avgiftene som transportøren har lagt ut, samt et fortollingsgebyr til transportøren ( dette er en form for betaling til transportøren for jobben de har gjort i forbindelse med at sendingen er blitt tollbehandlet ). Betalingen skjer til transportøren og ikke til Tolletaten.

For å finne ut hvor mye avgifter du må betale i toll og moms når du handler fra en utenlandsk nettside kan du benytte Tolletatens Importkalkulator. Se også vedlagte artikkel om toll på varer bestilt fra utlandet.


Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll