Hopp til hovedinnholdet

Import av katt fra USA

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei, hva er importtillatelse jeg skal kjøpe en bengal katt i usa og jeg spurte dem om de kunne sende en bengal kattungen til norge og de sa ja og at jeg kommer til og trenge en importtillatelse (import permit) hva er det, må jeg kjøpe det et sted

Besvart 11.10.2019 11:58
 

Svar
Hei


Vi er usikre på hva som menes med importtillatelse i dette tilfellet, men ønsker du å kjøpe dyr fra utlandet, er det først og fremst viktig at du sjekker nærmere med Mattilsynet om hvilke veterinærregler som gjelder ved import av en katt fra USA.

Når det gjelder toll og moms ved innførsel av en katt fra utlandet, så må du betale 25 % moms av kjøpesum og frakt/forsikring til Norge.  

Det er som regel strenge veterinærkrav og dersom disse ikke overholdes må dyret plasseres i karantene når dyret kommer til Norge (for eiers regning ).

Les mer om import av dyr fra fra USA på nettsidene til Mattilsynet. ( Det kan være vanskelig å få full oversikt over regelverket, så vi anbefaler at du også kontakter Mattilsynet via telefon eller epost.)

 

 

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Jente handler på nett (colourbox.com)

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett