Hopp til hovedinnholdet

Toll og moms ved kjøp fra utenlandske nettbutikker

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg lurer på om det er Toll på boksehansker? Må jeg betale en momsavgift på 25% om jeg hadde bestilt et par boksehansker fra si USA. Og om jeg bestiller en pakke med diverse treningsutstyr ved siden av, må jeg betale yttligere 25 prosent per vare da?

Besvart 23.10.2019 12:17
 

Svar
Hei

 

Det er ingen toll på boksehansker, men du må betale 25 % moms av kjøpesum og frakt. I tillegg vil transportøren som tollbehandler sendingen ta et såkalt fortollingsgebyr for jobben de utfører ifm tollbehandlingen. Les mer om fortollingebyret.

Det er forskjell på toll og moms. Moms skal alltid betales med 25 % av kjøpesum og frakt, mens når det gjelder tollen så er det kun toll på matvarer, klær og noen andre varer av tekstil. 

Når det gjelder spørsmålet ditt om det er toll på treningsutstyr så avhenger det av hva du mener med treningsutstyr. Apparater og utstyr er tollfrie ( ikke momsfrie ), mens en shorts og en singlet, treningstøy og liknende har toll på seg. Tollsatsen varierer. 

Ved å benytte vår importkalkulator kan du enkelt regne ut hvor mye du må betale i avgifter ved handel i en utenlandsk nettbutikk. 

 
 

 

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll