Hopp til hovedinnholdet

Får faktura for å returnere en vare. Hvordan betaler jeg denne?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har bestilt en pakke fra nettet. Så returnerte jeg den igjen fordi det jeg bestilte var for lite, nå har jeg fått pakken ilbake men plagget er for lite så jeg må bytte det igjen. I et brev i pakken sto det at returgebyret er 49kr. Så jeg var litt usikker så jeg ringte kundeservice fra der jeg bestilte fra. De sa at det vil bli sendt en faktura på Mail. Hvordan betaler jeg dette uten hjelp fra foreldre? Og må fakturaen betales med samme kort som man kjøpte varen med?

Besvart 31.10.2019 14:58
 

Svar
Hei

Ettersom du er under 18 år, har ikke nettbutikken mulighet til å sende deg en faktura for returen. Man må være over 18 år for å kunne betale for noe med faktura.

Du kan enten ringe nettbutikken selv og si at du er under 18 år og at du ikke kan betale for fakturaen eller ta det opp med foreldrene dine og høre om de kan betale den.

Lykke til :)

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Jente handler på nett (colourbox.com)

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

- Handler på nettet med kredittkortet til en annen

Kredittkort og pc (colourbox.com)

Jeg har veldig lyst på noe jeg har funnet på nettet, men har ikke penger. Men det har noen jeg kjenner. Hvis jeg får tak i kredittkortet deres og bruker det til å betale med, hva skjer om dette blir oppdaget?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din