Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg få lån?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei, hvor kan jeg låne 300,000 folk sier til meg at jeg må være 20-24 år til og låne, vet dere hvor jeg kan låne og er 18 år

Besvart 04.11.2019 13:46
 

Svar
Hei

Det kan gis lån til personer som har fylt 18 år (og som er myndige). Du kan finne ut hvem som tilbyr lån ved å gå inn på Finansportalen.no. Se forbrukslån under Bank.

Banker og andre som gir lån ønsker å være mest mulig sikker på at de som låner har tilstrekkelig inntekt til å tilbakebetale lånet.

Dersom du jobber og har inntekt vil långiverne vurdere hvor stort lån du kan klare å tilbakebetale med den inntekten du har.

300.000 er et veldig høyt lån, som vil medføre høye utgifter hver måned. I tillegg til å betale tilbake selve lånet må du betale høye renter og gebyrer. Et lån på 300.000, som du tilbakebetaler over for eksempel 3 år med 12% rente og termingebyr på kr 120,- vil koste deg over 10.000 kroner hver måned i 3 år.

Klarer du ikke å betale de månedlige utgiftene vil lånet bli sendt til inkasso. Da kommer det flere omkostninger i tillegg. Som du skjønner kan det bli svært dyrt å låne penger, og mange som har tatt opp forbrukslån har fått store problemer med økonomien sin på grunn av det.

Jeg anbefaler deg derfor å jobbe og spare opp det du trenger i stedet for å ta opp et dyrt forbrukslån.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Startlån

Kontrakt (colourbox.com)

Planer om å kjøpe din første bolig? Du kan søke kommunen din om gode startlån.

Les mer

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Økonomitips til deg som skal bo alene

Gutt regner på mobilen (colourbox.com)

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

Les mer

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din