Hopp til hovedinnholdet

Når der det lønnsomt å spare i BSU?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har to spørsmål angående BSU. 1. Er det lurt å sette av 25.000 i BSU dette året, til tross for at jeg kommer til å tjene under frikortbeløpet (mindre enn 55.000) de neste årene? Dette året regner jeg derimot med å tjene ca. 70.000, altså over frikortbeløpet. 2. Jeg tenker å sette 25.000 inn i BSU i november, da det er ved novemberlønningen at jeg overstiger frikortbeløpet på 55.000. Er det lite gunstig å sette beløpet i BSU så sent på året? Takk!

Besvart 08.11.2019 09:20
 

Svar
Hei

Du behøver ikke å spare i BSU hvert år. Du kan spare de årene da du har tilstrekkelig inntekt til at du får glede av skattefradraget. Da får du mest mulig ut av BSU-ordningen.
Det spiller ingen rolle når på året du setter inn pengene på BSU-kontoen, bortsett fra at renta er høyere på BSU-kontoen enn på annen sparekonto og lønnskonto. Lar du sparepengene bli stående på en annen konto gjennom året, vil du få mindre renteinntekter enn om du overfører BSU-sparingen tidligere på året. For de som har en fast inntekt hver måned kan det derfor være lurt å legge inn et fast trekk til BSU hver måned.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frikort og skattekort

Frikort eller skattekort? (skjermdump skatteetaten.no)

Har du en jobb må du be om frikort eller skattekort. Tjener du mindre enn 55.000,- klarer du deg med å bestille frikort, og behøver ikke å skatte.

Les mer

Kjøpe bolig? Så lenge må du spare

Bygård i Oslo (foto: ung.no)

Du tenker kanskje ikke spesielt mye på at du en gang skal kjøpe din egen bolig? Likevel kan det faktisk være veldig lurt å starte sparingen allerede nå. Sjekk hvor lenge du må spare for din boligdrøm!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din