Hopp til hovedinnholdet

Har veldig dårlig råd, men klarer ikke å stoppe med shopping.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har svært dårlg råd om dagen, og har nesten ikke til å varme opp huset mitt. Jeg klarer ikke å la vere å dra i butikker på fritiden min, så hvordan skal jeg kontrolere meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du skriver at du ikke klarer å stoppe med shoppingen selv om du sliter med å ha råd til å varme opp boligen og at du generelt har veldig dårlig råd.

 

Jeg forstår det også slik at du shopper mest i butikkene, og at det er her det største problemet ligger.

 

Man kan bli avhengig av å shoppe, akkurat som man kan bli avhengig av spill eller av rusmidler. En slik avhengighet blir først et problem når det går ut over deg selv eller andre i livet ditt. Å være avheng av å shoppe betyr at man ikke kan stå imot impulser mot å shoppe, at man alltid tenker på hva, hvor, og når man skal shoppe neste gang, at man hver måned shopper bort lønnen sin eller det man har av penger (eller som du, mer enn du har), at man låner penger, eller tar kreditt for å kunne shoppe, og at man ikke betaler regninger, men heller bruker pengene til å shoppe. Man kan av den grunn bli fattig av å shoppe. For noen kan dette virke som er terapi, men på sikt er det et usunt mønster an trenger hjelp til å komme ut av.

 

Jeg anbefaler deg å snakke med foreldrene dine om det, legg deg flat og be om hjelp. Finn ut sammen med dem hvorfor du har så stort behov for å shoppe og be om hjelp til å slutte. Du kan også be om hjelp fra venner. Det første steget er at du er åpen om problemet ditt, det er aksept, så må du sette deg mål om å holde deg unna butikkene og en grense for hva du kan bruke. Du få hjelp av noen rundt deg til å sette ned slike mål. Så kan dere gå gjennom punktene sammen ukentlig slik at du får hjelp til å følge dem.

 

Lykke til, start i dag og tenk at dette skal du klare :)Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avhengighet

Jente røyker (colourbox.com)

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Hva det skyldes, og hvordan det oppleves kan du lese mer om her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Shopping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om shopping