Hopp til hovedinnholdet

Har kun penger fra lånekassen og får ikke betalt mat og leie.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sitter i en veldig klønete situasjon. Jeg bor helt alene i Bergen uten noen familie. Jeg for litt penger i fra Lånekassen, men det holder ikke for at jeg kan betale hus leie og mat osv. Jeg har gått til NAV å spurt om hjelp, men det kunne jeg ikke få. De mener jeg skal ta ut BSU en min. Dette er dumt. Da vil jeg miste muligheten og få lettere lån, og jeg må da betale igjen på skatten visst jeg gjør det. Fines det noe eller noen som kan hjelpe meg ? Hilsen beskymret gutt fra Bergen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss.
 
Du forteller om en vanskelig økonomisk situasjon du har kommet i mens du er bosatt i Bergen. Vi vet lite om deg, men ut ifra det du skriver om lånekassen så går vi ut ifra at du er student.
 
Det stilles strenge vilkår for å kunne motta økonomisk sosialhjelp fra NAV. I tilfeller der en søker om økonomisk sosialhjelp skal alle muligheter være prøvd før en får innvilget denne stønaden. Det vil si at du kan bli pålagt å benytte deg av BSU pengene dine før du får rett til sosialhjelp, men dette blir opp til den enkelte saksbehandler å vurdere.
 
Hvis vi går ut ifra at du studerer så finnes det gode muligheter for deg å eventuelt skaffe deg en deltidsjobb. Det er ikke så mange studenter som klarer seg på stipend og lån fra lånekassen alene. Hvis du ikke allerede har gjort det, så vil vi anbefale deg å registrere deg som arbeidssøker på www.nav.no. Her kan du registrere din CV og du får tilgang til ledige stillinger. Arbeidsgivere kan kontakte deg direkte hvis de har en jobb til deg, så det er viktig å skrive i CVen hva du kan og hva du er god til.
Nyttige jobbsøkertips kan du finne her. Vi vil også anbefale deg å ta kontakt med ulike bemanningsbyråer, som for eksempel Toptemp, Adecco og Manpower.
 
Hvis du klarer å skaffe deg en liten deltidsjobb, vil du nok merke dette veldig godt på økonomien din:-)
 
Trenger du litt mer generelle råd og tips rundt din økonomi så kan du ta kontakt med vår gjeldstelefon: 800 45 353.
 
Hvis du drar du innom ditt lokale NAV kontor så kan du få hjelp av oss til å registrere CVen din:-) Ta også gjerne kontakt med oss på telefonnummer: 55 55 33 33.
 
Vi håper det ordner seg for deg og ønsker deg lykke til videre!
 
 Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Student med dårlig råd?

Tomme lommer (colourbox.com)

Støver det i lommeboken din? Det finnes mange gode triks og tilbud dersom du er student og ønsker å spare.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand