Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om kjøp fra USA.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har et par spørsmål jeg trenger raske svar på. 1. Hvis jeg kjøper sko fra USA (karmaloop.com) og skoa koster 100 dollar + 20 dollar frakt. Jeg fikk beskjed om at mva vil komme i tillegg (25 % av totale pris). Sko er vel tolfritt, så toll skal ikke komme? Men når jeg fikk brev fra posten om å hente pakken, så kom noe som heter fortolling på 129,- i tillegg. Er dette riktig? Er det mulig å unngå dette? 2. Jeg har tenkt å bestille igjen og vil prisen alltid ligge på 129,- uansett hvor mye jeg kjøper? 3. Hvis jeg kjøper sko til over 1000 kroner? hva slags gebyrer vil komme? er det samme eller noen ekstra? 4. hvor mye vil totalt prisen cirka bli hvis jeg kjøper en jakke for 90 dollar + 20 dollar frakt? Toll osv.. tenker jeg på? 5. Hvor mye vil det koste og kjøpe en vare , f. eks jakke til under 200 norker kroner inkl. frakt? gebyr osv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fortolling er navnet på tjenesten som ekspedisjonsfirmaet gjør når de gjør det praktiske arbeidet med å betale toll og avgifter for deg. Det er ingen regler for hva det skal koste. Spør derfor ekspedisjonsfirmaet om hvor mye de skal ha. Synes du det er for dyrt kan du be om å fortolle selv. Du kan lese om hvordan du gjør det på toll.no


Vennlig hilsen

 

Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

 

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og gir gratis rettshjelp til forbrukerne.

 

Trenger du råd og veiledning, sjekk ut www.forbrukerrådet.no, send e-post til hjelp@forbrukerradet.no, eller ring 03737. Du kan også besøke oss på et av våre ti regionkontorer.

 

Følg oss på www.facebook.com/forbrukerradet og www.twitter.com/forbrukerradet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Shopping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om shopping