Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger sparetips

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Neste sommer så skal jeg på språkreise til Malaga med EF. Jeg må betale litt selv, men finner ikke ut hvordan jeg kan spare penger mest mulig!? Har dere noen tips? Jeg tenkte jeg skal ønske meg penger til Jul, bursdag og konfirmasjon, men vet ikke om jeg får nok penger til å betale det jeg skal. Så da må jeg begynne å spare nå.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg synes det høres lurt ut at du ønsker deg penger til jul/bursdag/konfirmasjon. Det er flott å spare til noe litt større, som en språkreise, da har du noe å se frem til og et "mål"

Når man skal spare er det viktig at man ikke bruker pengene på unødvendig ting som du egentlig ikke trenger. Det kan også være lurt å lage en sparekonto og et budsjett. Jeg har lagt ved to gode artikler som handler om å spare, i disse vil du finne enda flere spare-tips. 

Du kan også vurdere å skaffe deg en deltidsjobb. Da kan du tjene dine egne penger og spare dem. 

Du kan også spørre venner, familie eller andre i nabolaget om de trenger hjelp til noe- f.eks. vasking, barnevakt eller hundepass. Se vedlagt artikler "Tjene penger?"og "Hvordan finner du den første jobben din?"

Lykke til med sparingen, og kos deg på språkreise neste sommer! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva prioriterer du å bruke penger på?

Jente handler på nett (colourbox.com)

Mange opplever at de bare må ha de nyeste tingene, enten det er en mobil eller en merkejakke. Noen ganger fordi du vil selv, og andre ganger fordi det blir forventet. Men hvordan skal du prioritere med et slikt press og så mange fristelser?

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sparetips til deg med slunken lommebok

Seddel og penger (foto: ung.no)

Har du dårlig råd, eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Vi gir deg noen enkle råd for å få pengene til å vare lenger.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Slik finner du den første jobben din

Avisbud (foto: ung.no)

"Jeg vil ha en jobb, men er litt sjenert og tør ikke bare gå å spørre om jobb." Mange som aldri har hatt jobb før spør oss om hvordan de skal gå fram for å finne en jobb. Her får du noen gode tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker