Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye skal man betale for en skadet vare?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Om jeg får en skadet vare (Den var helt ny og var tydelig skadet i butikk eller under frakt til butikk og produksjonsfeil (Spiker som sto rett ut)) (i dette tilfelle en seng) og de spør om jeg vil ha ny vare eller slå av litt på prisen. Hvor mye skal man egentlig betale for en skadet vare? Er det rundt 60% eller er det ikke noen lover i Norge om dette, er dette opp til butikken selv og kjøper? Mvh. Jørn 18, Moss

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Norsk lov gir forbrukeren der tingen har en mangel rett til å kreve reparasjon eller ny vare. Er ikke det mulig, så kan selger gi et prisavslag eller heve kjøpet. Prisavslaget skal tilsvare verdien av mangelen, i praksis ofte det reparasjonen vil koste.

Hvis problemet kun er en spiker i en seng som "står rett ut", så høres det ikke ut som en veldig stor feil, men dersom selger tilbyr deg et prisavslag eller en ny vare, så bør du jo vurdere å ta i mot tilbudet.

Loven gir ingen klare holdepunkter for hvor stort prisavslaget skal være annet enn det tidligere nevnte, så antagelig må dere rett og slett bli enige om en passende sum. Forvent ikke et veldig stort avslag på en slik feil som du beskriver.

 

Vennlig hilsen Forbrukerrådet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker