Hopp til hovedinnholdet

Mindre skadelig med svakere snus?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg er gutt 13 år har vært avhengig av snus siden jeg var liten. Jeg tok de sterkeste snusene som siberia og odens. Jeg har tenkt vist jeg går ned til skruf styrke 2 er det bedre og midre ufarlig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du er avhengig av snus. Det er veldig slitsomt å være avhengig av noe, men heldigvis er det mulig å bli kvitt avhengigheten! Nikotinet i snus er et avhengighetsskapende giftstoff som du kan lese mer om her. Snus inneholder også flere andre helseskadelige stoffer som blant annet kan være kreftfremkallende. Disse stoffene finner du også i snus med lavere styrke (mindre nikotininnhold). Hvis du er bekymra for din egen helse, er det derfor best om du kutter ut snusen helt.

Du tenker på å gå over til et merke med mindre nikotininnhold, og det kan være bra som en form for nedtrapping mot å slutte med snus. Det finnes også nikotinfrisnus som ikke inneholder tobakk og ikke er helseskadelig. Kanskje det kan være et alternativ for deg?

Du kan lese mer om økt risiko for helseskader ved snusing her. Hvis du har lyst å slutte, men syns det er vanskelig på grunn av din sterke avhengighet, kan du gjerne ringe Røyketelefonen 800 400 85 eller ta kontakt med oss på chat. Vi hjelper deg gjerne! Du kan også be om å få snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Lykke til!


Vennlig hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker