Hopp til hovedinnholdet

Jeg bestilte noen slankepiller på nettet i mammas navn, men angrer. Hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei jeg vil bli tynnere,så jeg bestilte noen slanke piller på nettet, men jeg trodde ikke det skulle godkjennes... jeg skrev jo at jeg var født i 95 men så trykket jeg på en sånn jeg bekrefter at jeg er over 18år og aksepterer reglene eller hva faen det stod! nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre !! mamma må ikke få vite at jeg synes jeg er tykk og sånnt og de sender det til hennes adresse innen 7dager!(fyllte inn sånn skjema) lukket den linken med en gang, så jeg kan ikke sende den og husker ikke hva middelet het, men det var noe Radix...eller noe som starta med R og hadde x enten sist eller nærmed slutten åsså litt kort ord... jeg vet ikke hva jeg skal gjøre !! hvordan kan jeg avbestille? mamma kommer til å klikke heeelt! hun kommer til å ta fra meg pc'n eller ta meg til en psykolog eller noe, hjelp!! jeg må avbestille !!! er det ikke ulovlig å sende sånnt til mindreårige ?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Vi skjønner du er frustrert! Til det første spørsmålet ditt. Dersom du skal avbestille må du vite hva firmaet heter. Det klarer vi dessverre ikke å hjelpe deg med. Hvis du ikke rekker å avbestille, er det alltid en angrefrist ved kjøp av varer på ”postordre”. Ved pakken skal det følge et skjema som du må fylle ut, som du returnerer sammen med pakken. Du skriver ikke om du har bestilt slankepillene fra utlandet. Hvis du har gjort det, gjelder det andre regler.

Til det andre spørsmålet ditt. Vi forstår på opplysningene du gir at firmaet selv har satt en 18 årsgrense på kjøp av slike varer. Vi vil ikke kalle det ”ulovlig” dersom firmaet selger produktet til noen under 18 år. Vi kan heller ikke se at det skulle få noen følger i ettertid, annet enn at firmaets egen politikk blir brutt. Hvis du er redd for hvilke sanksjoner som kan bli satt i verk, mener vi du ikke trenger å bekymre deg. Uansett er du altfor ung til å bli ilagt straff, men vil vil selvsagt fraråde deg fra å gi gale opplysninger i fremtiden.

Hvis det er noe du lurer på i forbindelse med slanking, kan du lese mer om det temaet her på ung.no/slanking.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker


Quiz: Hva vet du om studier i utlandet?

Hva er ANSA?