Hopp til hovedinnholdet

Må jeg betale for en app jeg har lastet ned?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet ikke belt hvilket emne deter er men jeg trenger hjelp Til noe. Før sommeren lastet jeg ned en app som skulle vise meg hvem som var inne å så på Instagramen min(Keep in mind jeg så reklame for denne appen på Instagram) så trykket jeg inn på den, og plutselig sto det at det kostet penger og mamma har regstrert sånn at når jeg laster ned noe som koste penger, det trekkes fra hennes konto. Og jeg fikk helt panikk og prøvde å trykke meg vekk, jeg må ha komt borti noe, men uansett, jeg slette appen. I dag så jeg på emailen min at mamma hadde blitt trukket 700 kr igår og mange andre ganger pga det. Men jeg vet ikke om det er sant, hun ville vel ha sagt noe? Hva skal jeg gjøre? Plis hjelp fort!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi skjønner at du har kommet i en vanskelig situasjon. Du bør snakke med moren din om hva som har skjedd.  Når du har brukt din mors kredittkort til å handle uten hennes tillatelse, kan hun kreve pengene tilbake fra banken eller kredittkortselskapet siden du under 18 år. Men hun kan måtte betale en egenandel hvis hun ikke har sikret seg mot misbruk. 

På forbrukerrådet.no kan du lese om appkjøp og hvordan du kan klage.

Lykke til!

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker