Hopp til hovedinnholdet

Hvilke nettundersøkelser er seriøse?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 14 år og har veldig lyst til å tjene penger selv. Jeg kom over en nettside, der de sier du får penger for å svare på undersøkelser, men er ikke sikker på om hva det er for noe og om den er ulovlig. Vet dere hva det er for noe? Link: http://betaltenettundersokelser.com/?tracking=AWSJAR-D&gclid=EAIaIQobChMIvrnyo4_z1wIVWWcZCh107g-EEAAYAiAAEgJZ5PD_BwE

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres gøy ut å svare på spørsmål og samtidig tjene penger. Vi kan ikke si om undersøkelsen er seriøs eller ikke, men vi kan gi deg råd. På nettet må du være varsom, og ikke er alt som det synes. Det finnes mange seriøse undersøkelser på nettet, men du får ikke penger for det. Hvis du blir tilbudt noe så er det gjerne et gavekort.

Konkurranser og spørreleker er ofte en måte å få viktig informasjon fra deg som e-post og telefonnummer. Det vil bli brukt i markedsføring rettet mot deg. Du skal bli opplyst om det, men mange bryr seg ikke om det. Uansett må du sjekke hva som står i vilkårene, og finner du dem ikke så styr unna.


Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplevd problemer når du har kjøpt noe, og trenger tips?

Mange strever med netthandel eller andre forbrukerspørsmål. Hva trenger du mer kunnskap om?

Gå til vote

Derfor betaler vi skatt

Hundrekronersedler ('colourbox.com)

Penger vi får i form av trygder og gjennom velferdsordningen er finansiert av skattebetalerne. Det er greit å tenke gjennom hvis du føler mye av lønna di forsvinner. Ved å betale skatt bidrar du til å betale for gode tjenester til fellesskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb