Hopp til hovedinnholdet

Hva er Bitcoin for noe?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Vil flytte ut etter vært og fant en nettside som heter Bitcoin lirer på hvordan jeg bruker den og kan jeg bruke den sidne jeg bare er 15. Er den farlig nettside. I så fall hvordan kan jeg tjene penger.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er gøy å tjene ekstra penger. Det er vilkårene som bestemmer om du er gammel nok for å bruke en side, ved siden vanlig lov. Er du under 18 år så kan du ikke binde deg til en avtale uten dine foreldres godkjenning. Det betyr at du må spørre dem først.

Bitcoin er en økonomisk enhet som ikke kommer fra en bank eller stat. Ut over det så vet vi ikke noe spesielt om dette. Vi vil derfor anbefale deg andre måte å tjene penger på som å spare penger gjennom småjobber og sette dem i banken. Lykke til!

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Slik finner du den første jobben din

Avisbud (foto: ung.no)

"Jeg vil ha en jobb, men er litt sjenert og tør ikke bare gå å spørre om jobb." Mange som aldri har hatt jobb før spør oss om hvordan de skal gå fram for å finne en jobb. Her får du noen gode tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker