Hopp til hovedinnholdet

Får ikke kvittering ved kontantkjøp i bruktbilbutikk

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Bruktbutikk ansatte tar pengene rett i lomma!!. Vi har en klubb med mange medlemmer som kjøper ting på bruktbutikker som vi fixer og selger billig. Vi tråler alle bruktbutikker hele sør Norge . Problemet er at vi ikke får kvittering. Ansatte i disse butikkene som ofte er nav utplassert legger pengene på siden av kassa og slår ikke inn beløpet vi har handlet for. Vi har også lagt merke til at utlendinger får aldri kvittering.. Det ergrer oss. De som jobber der må bli rike og de fattige i u land blir snytt for mange penger da ansatte stjeler penger ved ikke registrere kontant salg i kassa. Vi snakker mye om det, men tør ikke si fra da vi er redd for å bli upopulære i butikker vi elsker. Alle som bruker bankkort blir registrert og får kvittering. Det skjer kun ved kontant betaling .

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit at du ikke får kvittering etter å ha kjøpt varer i en bruktbutikk.

Du har krav på kvittering selv om du betaler en vare kontant. Du kan jo vurdere om du vil sende en e-post til ledelsen i butikken for å klage på dette. Kanskje det er så enkelt som at de nye som jobber der, ikke har blitt lært opp til å bruke kassasystemet for kontant betaling enda.

Hvis du mistenker at butikken ikke leverer riktige omsetningstall til offentlige myndigheter, kan du vurdere om du også vil tipse Skatteetaten om dette.

Vi håper det løser seg :) 

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker