Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om hun gjorde det rette når hun slettet Instagram.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Gjorde jeg det rette da jeg slettet instagram? Hei, vet ikke om dette er riktig emne, men jaja. Jeg har opplevd mye rundt sosiale medier, og jeg har ikke lyst til å oppleve det igjen så jeg hadde lyst til å slette det. Ingen vet at jeg slettet det unntatt familien min, fordi jeg tror de vennene jeg hadde på insta ikke brydde om meg. Jeg vurderer å slette facebook og messenger også fordi sosiale medier begynner å bli for mye for meg. Jeg ser på mobilen min veldig mye bare pga sosiale medier og jeg vil ikke at det skal skje. Gjorde jeg det rette? Håper på svar, takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du opplever at sosiale medier har blitt et problem for deg og at du bruker for mye tid på sosiale medier så tenker jeg at du gjorde det rette når du slettet din konto på Instagram. Kanskje det også er lurt å ta en pause fra de andre sosiale medier? Du trenger ikke slette messenger og Facebook, men du kan jo f.eks. slette appen fra mobilen din.


Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Det "perfekte liv" på sosiale medier

Tre ungdommer på snowboard (colourbox.com)

Livet på sosiale medier speiler ikke alltid virkeligheten. På nettet kan man være hvem man vil, og velge hva man vil at andre skal se. Hvem er du på nettet?

Av ungdomsredaksjonen

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Opplevd noe ubehagelig på sosiale medier?

Er sosiale medier bare positivt, eller har du andre erfaringer?

Gå til vote

Opplever du kroppspress på sosiale medier?

Mange følger bloggere eller andre som legger ut pene bilder av seg selv på sosiale medier. Ofte er bildene retusjerte så de som er avbildet skal se ekstra bra ut. Påvirker dette deg? Si gjerne d...

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker