Hopp til hovedinnholdet

Luktet svidd av Mac-laderen min. Hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg satt på Macen min nå, da jeg kjente at det luktet svidd i hele rommet. Jeg gikk rundt og sjekket hva det kunne være, og fant ut at lukta kom fra den "klossen" midt på ledningen på Mac-laderen min. Er dette farlig? Bør jeg bytte ut laderen? I tillegg til at det luktet svidd av den, så var de veldig varm. Har lest om liknende tilfeller på nettet, og at Apple i perioder har hatt problemer med kvaliteten på laderene sine. Har aldri opplevd noe lignende med min lader før nå. Laderen er ca. 1,5 år gammel.

Besvart 25.01.2019 09:08
 

Svar
Hei!

Det hørtes ikke helt bra ut.

Når det er under 2 år siden du kjøpte laderen, bør du klage til butikken der du kjøpte den. Du har en 2 års reklamasjonsfrist (klagerett) når du kjøper elektronikk fra en butikk. På varer som skal vare kjempelenge, er fristen hele 5 år.

Ta med deg laderen til butikken, og forklar hva som har skjedd. Forhåpentligvis tilbyr de deg en ny lader gratis. Hvis de sier at du må betale for en ny lader, bør du spørre om hvorfor.

Lykke til :)

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker