Hopp til hovedinnholdet

Kjøpte PC gjennom skolens PC-ordning. Har jeg krav på gratis reparasjon?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg kjøpte den billigste hp pc’en via PC ordningen til Rogaland fylkeskommune. (Den gir rabatt til alle vg1 elever). Tastaturet mitt ble ødelagt for noen dager siden og når jeg gikk for å fikse den, sa di at man trengte forsikring.(noe som var frivillig å kjøpe) jeg har 3 års garanti på pcen og å fikse tastaturet tror jeg ikke man trenger forsikring til ettersom pcen er helt fin utenom. Så jeg lurte på om jeg har krav på gratis reprasjon?

Besvart 26.03.2019 13:32
 

Svar
Hei!

Det er en 5 års reklamasjonsrett når du kjøper PC fra en profesjonell selger. Garanti er noe annet og er noe selgeren velger å tilby deg. En garanti skal gi deg noe mer enn det du allerede har krav på etter loven.

Det er ikke nødvendig med forsikring for å reklamere til selger på feil på en PC. PCen skal være i god stand, og tastaturet skal fungere. Hvis du ikke selv har skyld i skaden på tastaturet, bør du be om gratis reparasjon av selger.

Lykke til :)

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er forskjellen på Forbrukerrådet og Forbrukertilsynet?

Forbrukerrådet

Mens du kan klage på varer og tjenester til Forbrukerrådet, skal du henvende deg til Forbrukertilsynet når du skal klage på reklame og annen markedsføring som du mener er villedende eller feilaktig.

Les mer

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker