Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer dersom jeg bestiller et luftgevær på internett?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hvis jeg bestiller et luftgevær fra en norsk nettside med et kort som er slik at jeg kan kjøpe ting fra sider med 18-års grense, hva skjer da? Jeg kan alle regler om luftvåpen, så bare dritt i med unødvenige info

Besvart 15.05.2019 06:39
 

Svar
Hei

Jeg er litt usikker på hva du mener med spørsmålet ditt. Hva som skjer kommer an på flere ting. Jeg forstår det slik at du kjenner til de generelle reglene rundt det å eie et luftvåpen inkludert aldersgrenser, kaliber osv. som står i våpenforskriften.

Dersom du bestiller et luftvåpen som du ikke har lov til å eie og det blir oppdaget så kan du bli anmeldt til politiet.

Det å utgi seg for å være en annen person for å oppnå en fordel, for eksempel ved å utgi seg for å være over 18 år for å kunne kjøpe luftvåpen, er straffbart.

Og så er det det med hvem som eier kortet du betaler med, og om du har lov av den personen til å bruke det. Dersom du ikke har lov til å bruke det i det hele tatt har du gjort noe straffbart og kan bli anmeldt. Dersom kortet tilhører en av foreldrene dine og du har lov til å bruke det, men ikke til å kjøpe luftgevær så kan jo det også det bli problematisk. 

Hvis du blir anmeldt og dømt for å ha gjort noe ulovlig så vil det i de fleste tilfeller komme på politiattesten din. Det kan få konsekvenser for deg senere i livet.

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan straffes?

fengsel (colourbox.com)

Fengsel? Samfunnsstraff? Forvaring? Her kan du lese om hva som skal til for å straffe noen, og om hva straffen kan bli.

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker