Hopp til hovedinnholdet

Har foreldre krav på å få vite Facebook passordet?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Halla Pappa sier at han må vite fb passordet mitt.. det er jo et PASSORD lixom som ingen bør vite.. har han rett til det? Og hvist jeg er innpå kommer han alltid bort og sier han må se meldingene mine...sykt irriterende! Jeg kan jo ikke bare vise, for dt KLIKKER for han når jeg snakker med en gutt! what to do? jente, 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det finnes ikke noe klart svar på spørsmålet ditt.

 

Det høres ut som faren din er bekymret for deg og det er forståelig. Foreldrene dine har plikt til å ivareta dine interesser og behov frem til du er gammel nok til å gjøre det selv. Utgangspunktet etter barneloven er at foreldre har myndighet over barnet sitt frem til det fyller 18 år.

 

Det finnes likevel en grense for hvor langt foreldre kan gå i kraft av sin foreldremyndighet. De bør ha i tankene at du også har rett til et privatliv, og respektere dette.

 

Dere burde prate om dette sammen og komme til enighet om grensene dine. Foreldrene dine må vise at de kan stole på deg, men da må du også vise ovenfor dem at du er ansvarsfull og til å stole på. Kanskje foreldrene dine kan fortelle hva det er de er mest redd for at du gjør, og så kan du fortelle litt om hvordan du opplever det.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Personvern - hvor går dine grenser?

Rødt kort (colourbox.com)

Hvor går grensen for hva foreldrene dine skal ha rett til å vite om deg? Er det greit at de kan se nettloggen din eller kjenne til passordet ditt?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobiltelefon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobiltelefon