Hopp til hovedinnholdet

Tips til interrail?

 

Spørsmål
Heihei!
Har noen spørsmål ang. iterrail reiser som jeg håper å få svar på!
Jeg er ei Jente på 16 år, og har to fine kusiner på 17, og 18 år. Vi har en drøm om å få reise på interrail-ferie i sommer. Men syns du vi er for unge for å loffe rundt i Europa i 30 dager? Jeg har snakket med både mamma og pappa om det her, og de er ikke helt overbevist. Jeg er fullt klar over at det kan være farlig, men jeg føler meg sikker på at vi kan klare det. Jeg har reist mye før og er fleksibel når det gjelder sovesteder osv, og føler egentlig at dette er mitt i blinken for både meg og kusinene mine. I fjor var vi på en ukes sykkeltur i danmark, sov under åpen himmel og koste oss veldig, nå vil vi ut å oppleve resten av verden, men er det for farlig? Og hvilke farer er det der ute i verden vi må passe oss for? Er det noe vi bør være spesielt obs på? Jeg tror dette kan gå bra, bare vi vet nok på forhånd hva vi bør passe oss for osv! :)

Takk for svar!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så lenge man passer på seg selv, ikke oppsøker de verste stedene, lytter til råd og tips, ikke stoler blindt på alle man treffer på, er kritiske og ikke naive, og bruker sunn fornuft, så skulle det gå fint. Jeg reiste selv på interrail da jeg var 18 år, og støtte ikke på noen problemer. MEN det har skjedd opptil flere ganger at interrailere har blitt rundstjålet, lurt eller andre ting som kanskje er verre. Jeg skjønner godt at dine foreldre er skeptiske. Det er helt normalt. Mine foreldre ville ikke la meg dra før jeg ble 18...

Det dere burde være spesielt obs på er lommetyver, hold dere unna smug og avstikkergater, ikke dra ut på byen og bli stupfulle, pass godt på tingene deres. Egentlig bør man passe seg for de samme tingene uansett hvor i verden man er. Kriminalitet og vold finner man overalt. Og jeg ville ikke ha sovet under åpen himmel...:) Dere kan også sjekke UDs landsider. Der vil dere få råd og tips til landene dere ønsker å besøke. Les også artikkelen lagt ved.

Lykke til!

Vennlig hilsen
ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du må vite om interrail

Tog som går gjennom grønt landskap (Foto: Colourbox.com)

Sommeren er høytidssesong for interrailere. Nye mennesker, store inntrykk og minner for livet gjør det verdt å drasse på tunge ryggsekker og slite gamle togseter i timevis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker


Quiz: Hva vet du om vennskap?

Hvordan kan du være en god venn?