Hopp til hovedinnholdet

Hvordan unngår man å bli forelsket i noen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hallo Jeg lurer på noe som kanskje ikke noen andre har stilt spørsmål om, det er nemlig kjærlighet. Jeg lurer på hvordan man unngår å bli forelsket, jeg har opplevd kjærlighetssorg, og har ikke har ikke godt av det fordi jeg ble deprimert av andre årsaker også. Derfor lurer jeg veldig mye på hvordan jeg unngår å bli forelsket i en gutt. I min alder er det sikkert ganske vanskelig å la være å få følelser for en gutt, derfor vil jeg heller fokusere på utdanningen min for hvis jeg kommer i ett forhold og så klarer jeg så vidt å fokusere på lekser, osv. Jeg opplever kjærlighetssorg veldig negativt og får selvmordstanker også. Jeg vil ikke ha noen i livet mitt akkurat nå for jeg blir så ufokusert når det gjelder skole, så blir jeg alltid dumpa noe som virkelig ødelegger alt for meg. Jeg har ikke lyst å oppleve noe kjærlighet i livet akkurat nå og vil helst unngå dette. Har dere noe tips som jeg kan følge for å unngå alt dette ? Hilsen en bekymra jente på 17 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Så dumt at du har opplevd så mye kjærelighetssorg! Det kan være veldig tungt, og jeg skjønner at du ikke har lyst til å gjennomgå dette igjen. Allikevel er det viktig å huske på at ikke all forelskelse ender med kjærlighetssorg, og hvis du møter en du virkelig liker, kan det være verdt å satse på det. Men dette er jo noe du må kjenne på selv, og hvis du absolutt ikke vil ha et forhold nå, er det helt greit. 

Det kan som du sier være litt vanskelig å unngå å bli forelsket i noen. Men man kan faktisk kontrollere følelsene sine ganske mye. Det beste tipset jeg kan gi deg for å ikke bli forelsket, er å være streng mot deg selv og tenke på at du ikke vil ha et forhold og hvorfor, og være ærlig om dette hvis du møter noen du liker litt. Prøv å ikke flørte, og ha den innstillingen at det kun er vennskap du er ute etter.

Når du har hatt denne tankegangen en stund, vil det nok bli mer naturlig for deg, og også enklere å ikke bli forelsket. 

Jeg legger ved en artikkel som kan være nyttig for deg å lese.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjærlighetssorg
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjærlighetssorg