Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å slutte å tenke på eksen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og kjæresten har slått opp å jeg klarer ikke å slutte å tenke på han. Alt jeg gjør å alt jeg ser minner meg om han! Livet virker som et helvette å jeg prøver alt for å få det bedre men går absolutt ikke an. Jeg prøver å være med venner å familie men jeg tenker fortsatt på han uansett hvor jeg er. Jeg trenger virkelig tips til hvordan jeg kan få det bedre å gå videre! For det virker som om han har gått videre å at alt går bedre med han. Jente 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for at du sender inn til oss. Det høres ut som en vanskelig situasjon og det er veldig leit i starten når man har gjort slutt. Det er bra at du er mye sammen med venner og familie. Fortsett med det! Snakk med dem om hvordan du har det og hvordan du tror at du kan få det bedre. Det er smart å gi det litt tid og se hvordan ting går da. Selvom han ikke ytrer det til deg, så kan det være at han også har tanker og følelser rundt bruddet som han må gå igjennom alene. Jeg vet ikke hvordan han behandler deg, men hvis han behandler deg dårlig etter bruddet så høres det utenkelig ut nå, men da er det bedre å leve uten han som kjæreste. Du skal bli behandlet med omsorg og respekt. I et brudd så tenker man på hva som gikk galt, og ofte så kan de gode stundene føles ekstra bra selvom dere kanskje ikke alltid hadde det så bra. Jeg har troen på at det blir bedre. Ting er veldig tøft i starten og alt minner om den personen, også etter hvert så slipper den følelsen og man får det bedre. 

Du kan også tenke etter hvordan du er i et forhold og hvordan du ønsker å være. Å jobbe med selvtillit og selvfølelse er noe vi mennesker konstant må jobbe med, både de med god og dårlig selvtillit. Dette kan du lese om i artikkelen under, samt legger jeg ved en artikkel om kjærlighetssorg som er veldig relevant til det du kan føle nå. Er det noen ting du liker å gjøre som du kan gjøre nå? Er det noen aktiviteter du kan gjøre? Noen venner du ikke har vært med som du vil gjenoppta kontakten med?  Tenk etter hva som er best for deg, og gjør dette. Etter litt tid fra hverandre så kan dere begge to se hva som er best, og kommunisere om dette. Snakk med han om hvordan du har det hvis det hjelper deg, eller ikke ha kontakt med han om det er bedre. Du kan også se an hvor viktig det er for det å beholde han som venn, og ytre dette for han senere. Legger ved artikler under som er fine å lese.
Lykke til!Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjærlighetssorg
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjærlighetssorg