Hopp til hovedinnholdet

jeg er en jente på 14 år som lurer på om en gutt på 17 er for gammel for meg?

 

Spørsmål
Hei.
jeg er en jente på 14 år som lurer på om en gutt på 17 er for gammel for meg? Å kan foreldrene mine nekte meg å være sammen med den gutten?

Takk for svaret:D

God sommer:D:D
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Det er stor variasjon i modenheten både hos 14 åringer og hos 17 åringer. I utgangspunktet så tenker jeg at en gutt på 17 mest sannsynelig har litt andre behov en det en jente på 14 år har. 17 åringer nærmer seg voksenalderen og har da ofte mer voksne interesser. En gutt på 17 år har f.eks ikke lov til å ha samleie med en jente på 14, da hun er under den seksuelle lavalder. Det er ikke sikkert at dere to har vurdert å ha samleie, men dersom dere har snakket om dette er regelen klar. Hvem man forelsker seg i er vanskelig å styre, det er alikevell enklere å være sammen med en gutt som er rundt egen alder enn en som er såpass mye eldre.
Så lenge du bor hjemme hos foreldrene dine kan de også bestemme hvem du skal være sammen med. Så i realiteten kan de nekte deg å være sammen med denne gutten. Dersom du snakker med dem og forteller hva du føler og ikke minst lar de hilse på han slik at de blir kjent, er det godt mulig at de lar deg være sammen med han. Det handler om å spille med litt åpne kort slik at ikke foreldrene dine blir engstelige for deg.
Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Kva veit du om alkohol? #2

Korleis blir effektane av trening dagane etter ein har drukke alkohol?