Hopp til hovedinnholdet

En god venn flørter ekstremt med kjæresten min. Er redd jeg kommer til å slå ham ned

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 17 år med kjæreste. En god venn av kjæresten min har flere ganger sagt til henne at han har følelser for henne. Han har ikke sagt noe om disse følelsene før jeg ble sammen med henne. Han flørter ekstremt mye med henne, selvom jeg er der. Både kjæresten min og flere av vennene mine har sagt til han at han må slutte, men har bryr seg ikke om hva noen av dem sier. Som svar har han begynnt å sende bilder av seg selv i bar overkropp til jenta mi. De har sagt fra enda tydeligere igjen men ingen ting skjer. Jeg tør ikke å gå å snakke med han om dette fordi jeg ved at jeg kommer til å slå han ned. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Dama sier hun ikke føler noen ting for han, og jeg stoler 100% på henne. Hva skal jeg gjøre? Er det greit om jeg banker han? Skal sies at denne fyren går i klassen min og det gjør det enda verre. Klarer ikke holde inne aggresjonen min lenger. Hjelp!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei gutt 17 og takk for at du skriver til oss! Dette høres svært ugreit ut- både for deg og for kjæresten din, og jeg kan godt forstå at du blir både opprørt og sint. Sinne er følelse som det er helt naturlig at du vil kjenne på med tanke på situasjonen du beskriver. Heldigvis er ikke følelser farlige, og følelser skader verken oss selv eller andre. Det er hvordan vi hånderer følelsene våre som er avgjørende. Du spør om du kan banke opp gutten som flørter med kjæresten din. Dette vil jeg på det aller sterkeste fraråde! Vold er aldri en god løsning. Og vold ødelegger kjærlighet. Det er lov til å være sint. Men å hånderer sinne ved bruk av vold er verken lov eller fornuftig. 

Du sier at du stoler på kjæresten din 100% og hun sier at det er deg hun vil være sammen med. Jeg vil råde deg til å fokusere på dette og på hva dere har sammen, da tror jeg også denne gutten på sikt vil miste interessen. Det beste du kan gjøre, tenker jeg, er å heve deg over denne guttens fremtoning. Du kan naturligvis også si i fra på en ordentlig måte at du synes oppførselen hans er ugrei.
 

Vennlig hilsen psykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning