Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg fortelle foreldrene mine at jeg liker henne?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei Håper du svarer fort og tisentakk i forhånd. Jeg er kjempe forelsket i en jente på min alder. Hun bor 6 timer unna. Jeg tenker på henne hele tiden og derfor er jeg glad hele tiden. Hun er den snilleste jeg har møtt. Jeg har kjent familien noen år men ikke henne. Jeg og familien min har hvert med på hytte tur med henne noen dager. Jeg har snakket litt med henne og sånt. Jeg vil si til foreldrene mine at jeg er forelsket i henne fordi ellers spør dem meg hele tider hvorfor jeg er glad og sånt men hvet ikke hvordan jeg skal si det til foreldrene mine? Dem har spørt om jeg liker noen og sånt. Jeg er redd for at de synes det er for tidlig eller noe. De kommer sikker å spørre masse da. Og mine foreldre er sånne som sier nesten alt til alle. Når dem roper på en av oss sier dem gutta. Dem sier aldrig navnet mitt. Hilsen en 13 åring som spør!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg tror ikke foreldrene dine vil synes det er for tidlig å være forelsket. Da ville de ikke ha spurt om du likte noen. Jeg tror de vil synes det er hyggelig og være glad på dine vegne!

Det enkleste du kan gjøre er å vente til de spør igjen om hvorfor du er så glad, og så si at du kanskje tror du er litt forelsket. Og så forteller du dem hvem det gjelder. Om du er redd for at de skal si det videre bør du bare si til dem at du ikke ønsker at de skal snakke om det til noen andre, og at du stoler på at de ikke gjør det. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flørting/sjekking
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flørting/sjekking