Hopp til hovedinnholdet

Når skal man sove over hos hverandre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 15 år og har en kjæreste på 18 år. Vi er ikke kommet langt i forholdet men har allerede begynt å tenke på å sove over hos hverandre. Jeg mener jeg bør få lov til det i januar fordi jeg blir 16 år da men mamma og pappa sier nei. De vil stole på begge (det er forståelig) og de sier at jeg MÅ gå på p-piller først og det vil jeg ikke! Jeg er redd for at kjæresten min ikke orker forholdet mer etter litt tid fordi det aldri blir overnatting men han sier han skal vente. Han er forresten en gutt som omtrent aldri gjør noe galt (drikker ikke, snuser ikke, har ikke lyst på så mye sex, osv). Jeg er ennå ikke klar for sex og det er foreldrene mine fullt klar over! Venninnene mine med kjærester på like stor aldersforskjell fra henne som det er fra kjæresten min og meg, har allerede begynt å få sove sammen med kjærestene sine. En venninne skal f.eks på hotell alene med kjæresten sin nå til helgen. Jeg bare føler det blir urettferdig. Hva tenker dere? Hva kan jeg si til mamma og pappa?:o

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det høres ut som at du og kjæresten din har det bra sammen og du føler deg ''trygg'' med valget du har tatt. Dette høres bra ut! Det høres også ut for meg her at du føler det er litt tidlig å overnatte hos hverandre, og ofte da kan det lede til sex siden det er så koselig og man kan bli ''tente'' og ville gjøre det. Det er ikke noe galt i å ville ha sex, sex er noe vakkert mellom to mennesker, men man skal ha det når man føler at man er klar. Det er godt at du har hatt en åpen dialog med foreldrene dine om dette og P-piller. Kondom er også et alternativ, og det finnes andre alternativ også. Jeg anbefaler deg å gå til helsesøster og snakke om dette her. Når det gjelder hva de andre gjør og ikke ville jeg ikke brydd meg så mye om det, men heller tenke på hva som føles naturlig og riktig for deg og kjæresten din. Hvis forholdet er ferskt kan det være smart å vente litt så man føler at det er riktig tid i forholdet. En åpen dialog med foreldrene dine er også godt å ha. Fortell dem om hvordan du ønsker å ha det, hva kjæresten din tenker og spør etter hva de tenker og forventer av deg. Da tror jeg man kan få det lettere sammen. Vi har noen artikler som kan hjelpe deg med dette. Jeg legger ved disse under, og ønsker dere lykke til! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over hos kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse