Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor får jeg en dårlig magefølelse av å være sammen med en jeg elsker?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg er en jente på 20 og forlovet med en mann på 26. Vi har vært sammen i 3 år og forlovet oss i år, han bor i Sverige og vi har begge bosnisk bakgrunn. Jeg elsker han skikkelig høyt, men den følelsen av å "elske han" og lykkelighetsfølelsen når jeg er med han varer så kort og så får jeg en skikkelig dårlig magefølelse av å være med han... Jeg vet ikke hvorfor, men det startet tidlig i forholdet vårt men jeg har forsatt vært med han fordi jeg har håpet på at denne følelsen skulle forsvinne, men den kommer alltid tilbake til og meg etter at vi har hatt en skikkelig bra dag. Jeg vet ikke hvorfor jeg føler sånn, jeg burde virkelig ikke det fordi jeg har verdens beste mann. Han gjør meg aldri noe vondt og han har "kriget" mye for å være med meg. Alle i familien skryter av han, og jeg føler mange ganger at han er mye bedre enn meg selv om jeg aldri sier det til han! Jeg kan virkelig ikke finne bedre og ønsker ingen annen! Jeg elsker han det vet jeg! Hvorfor føler jeg sånn da..?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no! Du spør oss hvordan det går an å være sikker på at du elsker en person skikkelig høyt samtidig som du får en dårlig magefølelse av den samme personen. Det er et spørsmål som ikke har noen enkle svar, tror jeg. Men kanskje jeg kan stille deg noen nye spørsmål til refleksjon?

Når du sier at følelsen av å elske forloveden din varer så kort - hvor kort varer den egentlig? Er det fem minutter, eller er det halvparten av dagen? Føler du intens kjærlighet hver dag eller bare i noen situasjoner? Og hvilke følelser tar over når følelsen av at du elsker han og er lykkelig forsvinner? Her finnes det jo utallige muligheter! Er du f.eks bare litt mindre lykkelig da, eller syns du forholdet deres er helt forferdelig da? Grunnen til at jeg spør er fordi jeg tror at de veldig sterke følelsene du beskriver at du tidvis har er ganske uvanlige å føle på hele tiden. Jeg tror det er normalt at slike "lykke"-følelser bølger og at de bare viser seg i korte glimt. Par som har vært sammen en stund forteller om at det kan gå lang tid imellom at de føler seg hodestups forelsket, eller at de får en voldsom lykkefølelse av å være sammen. Det er jo som kjent flest hverdager og mange ganger forholder man seg til hverandre mer som samarbeidspartnere eller venner. Det kan jo også være fint og trygt. Men så kan denne fantastiske følelsen av at man elsker hverandre dukke opp igjen og det kan være en god bekreftelse for mange at man er rett for hverandre når alt kommer til alt. Jeg syns det høres ut som at du ofte kjenner at du elsker mannen din. 

På den andre siden er det jo ikke noe gøy å få "en dårlig magefølelse" av mannen man elsker. Hva dette betyr for akkurat deg, det vet jeg jo ikke. Er det på grunn av noe spesielt han sier eller gjør? Isåfall kan du snakke med han om det, så kanskje dere kan finne ut hva som skal til for at du skal få en bedre magefølelse. Jeg syns i alle fall at man skal være sammen med kjæresten sin fordi man virkelig og dypt inni seg kjenner at man er trygg og sikker på at det er det rette, og at man elsker hverandre. Det betyr ikke hva andre - f.eks i familien - sier, eller om han er en super fyr på alle måter. Det er du som må kjenne på følelsen av om dette er rett! Hvis du er 20 år har du mange år foran deg i kjærlighetslivet. Da er det viktig å ta kloke valg - både med hodet og hjertet. Lykke til med valget ditt. 


Hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Bli bedre kjent med kjæresten din

Gutt hvisker til jente (colourbox.com)

Noen kjenner hverandre godt og vet alt om kjærestens ønsker og behov. Andre vet ikke så mye. Kanskje kan det å bli litt mer kjent med andre sider av kjæresten gjøre at forholdet blomstrer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse