Hopp til hovedinnholdet

Gutten jeg liker har en kjæreste han ikke er forelsket i...

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år som sliter med en ting. Jeg er forelsket i en fyr som er en av mine gode venner. Vi forteller hverandre alt, men jeg kan ikke fortelle han at jeg liker han, for da er jeg redd for at vennskapet vårt skal bli ødelagt. Hver gang vi snakker sammen blir jeg kjempe glad og iverig, men så kommer jeg på at han har en kjæreste. Han liker ikke kjæresten sin og prøver å hjelpe han å slå opp men hvis de slår opp vet jeg ikke om jeg skal slå til eller hva jeg skal gjøre. Jeg tror ikke han liker meg, han har innrømt at jeg er pen og drit kul osv, men tror ikke han synes no mer. Hver gang jeg kommer på det blir jeg kjempe lei meg og ligger ofte om kveldene og gråter. Jeg pleier også å lese masse quotes men det er bare meningsløst og tragisk av meg. Men vet ikke hva annet jeg skal gjøre. Har snakket med 1 av beste vennene mine og det men hun har ikke no spesielt forhold til han så er litt vanskelig for å henne å hjelpe meg. Så hver så snill trenger hjelp til hva jeg skal!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at dette er en utrolig vanskelig situasjon. Det er aldri lett å fortelle noen om følelsene sine, og spesielt ikke om de er opptatt eller ikke deler de samme følelsene. Det første steget vil være at han slår opp med kjæresten sin. Dette er ikke noe du skal bekymre deg over, for om han ikke liker henne så er det bare rettferdig for begge at forholdet blir avsluttet og de kan gå videre.

Om de ender opp med å slå opp vil jeg først og fremst råde deg til å trå forsiktig. Det virker som om dere har et veldig godt forhold allerede og jeg skjønner at du  er redd for å ødelegge dette. Ikke foreta deg noe brått med én gang. Han trenger nok litt tid til å venne seg til singellivet og da vil det være best om du holder deg litt i bakgrunnen. Etter at denne "fasen" er over er det bare fint om du begynner å vise noen tegn på at du liker han. Da vil du fort se hvordan han responderer. Om han ikke skulle være interessert så har du ihvertfall ikke risikert vennskapet ved å fortelle han at du er forelsket i han. Om det viser seg at han er interessert og viser tegn til dette, så er det bare å kjøre på:)

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene