Hopp til hovedinnholdet

Det er en gutt jeg liker som har vært kjæreste med en venninne av meg. En bestevenninne har fortalt om rykter for å "beskytte meg", om at han vil finne ut hvor langt han kan gå for å ha sex igjen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Det er en gutt jeg liker som er exen til en venninne av meg. Vi har Vært på en date og dette vet venninne og har ikke Vært sur eller noe. Tingen er, han snakker ofte med henne. Og jeg fikk vite av bestevennen min at exen skulle se hvor langt han ville gå for å ha sex igjen. Dette skulle "beskytte" meg. Som er veldig rart, for hvorfor ville hun ikke sagt det il meg da? Tror hun har lyst til å bli sammen med han igjen eller for å såre meg. Og hvis de har sex, hva vil det bety? Litt usikker på om han liker meg I det hele tatt, og redd for at hvis vi skulle Være sammen. Så vil jeg ikke ha sex med han I hvert fall ikke Før jeg er 16. Er ikke sikker på hva jeg skal Gjøre, for er ikke vant til sånne type problemer. Prøvd å snakke med venner med de vet heller ikke. Tusen takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 15 år. Takk for at du skriver til Ung.no. 

Dilemmaet kom ikke helt tydelig frem i spørsmålet ditt. Føler du at svaret blir på siden av hva du hadde i tankene, så forsøk å still spørsmålet på nytt.

Du er forelsket i en gutt. Rykter sier at denne gutten har trolig lyst på et nytt forhold først og fremst fordi han har lyst på mer sex. Du er redd for å bli kjæreste med en som vil utnytte deg seksuelt og som ikke har de rette følelsene for deg.

Ut i fra det du skriver er du også redd for at han fremdeles har følelser for sin forrige kjæreste, da han snakker mye med henne.

Det som er viktig er at du hele tiden velger hva du vil. Du bestemmer over deg selv. 

Du ønsker å ha en kjæreste som er oppriktig glad i deg og som har et avklart forhold til tidligere kjærester. Du skriver at du ikke ønsker å ha sex før du er 16 år.

Hvordan får man det som man selv vil? Lag dine egne regler som passer til dine ønsker og behov. Hold deg til disse reglene.

Her er forslag til regler som kan være aktuelt. En gutt som tar kontakt med forrige kjæreste når han innleder et forhold med deg er uaktuell, med mindre denne kontakten har sine gode grunner.

Lag deg en tidsperiode hvor du og denne gutten begynner forholdet, der målet er å bli kjent. I denne perioden har dere ikke sex. Denne perioden kan vare til du blir 16 år eller lengre. En slik regel vil føre til at useriøse gutter mister interessen og går. Du vil da slippe følelsen av å bli utnyttet.

Jeg legger ved noen artikler om forelskelse og å være kjærester. Gjensidig respekt er viktig.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer

Slik oppnår du respekt

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du skal ha respekt for andre, men du skal også bli respektert! Finn ut hvordan du oppnår respekt, og få tips om hvordan du kan vise andre mer respekt.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse