Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine liker ikke kjæresten min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er sammen med en gutt, men foreldrene mine liker han ikke. Det sårer meg, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil jo at dem skal like han, og at han føler seg velkommen hos meg. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du gjerne vil at foreldrene dine skal like kjæresten din. Du kan selvsagt ikke kontrollere om de skal like han eller ikke, men du kan jo prøve å ta en prat med de. For eksempel kan du kanskje fortelle de hvorfor du liker denne gutten så godt. Om de hører om noen av hans positive sider så kan det være at de ser litt annerledes på han. Kanskje kan du også forselå at dere alle kan spise middag en dag, slik at de får møtt han ordentlig og blitt litt bedre kjent med han?

Du kan også prøve å få de til å forstå hvor viktig det er for deg at de gir kjæresten din en ordentlig sjanse. Foreldrene dine er nok veldig glad i deg og vil nok det beste for deg, og om du sier det på denne måten så vil de nok kanskje prøve å gjøre en innsats for din skyld.

Antagelig er kanskje foreldrene dine bare bekymret for deg og prøve å passe på deg. Om dere snakker ordentlig sammen kan det være at dere vil forstå hverandre bedre og forhåpentlivis så vil de gi kjæresten din en sjanse slik at han kan føle seg mer hjemme hos dere.

Jeg legger ved en artikkel du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse