Hopp til hovedinnholdet

Pappa er veldig streng når det gjelder gutter, hva skal jeg gjøre får at eg kan få henge med vennene mine uten at det blir krise?? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Pappa er veldig streng når d gjelder gutter. Han skal altid spøre hvor jeg er når jeg er ute eller vite hva jeg gjør osv. Han stoler ikke på meg, å e har en super god venn(gutt) å vi planlegger å ha en pyrsjamas party med en annen vennine av meg, men pappa vil aldri la meg få lov å e skjøner ikke hvorfor gutter å jenter må ha forskjell behandling?? Vis jeg ligger over eller er på besøk til en jente er d greit men viss d er til en gutt så klikker pappa på meg å i verstefall slår meg... hva skal jeg gjøre får at e kan få henge me vennene mine uten at d blir krise?? På forhånd takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ikke uvanlig og nok forståelig at de fleste foreldre er engstelig for at jenter og gutter ligger over hos hverandre i puberteten. Foreldre er redde for at deres barn og unge skal ha sex for tidlig. Mange foreldre er ikke vant til at jenter og gutter bare kan være venner.

Det er viktig at du prøver å snakke med faren din om at det ikke handler om å være kjæreste eller sex. Dersom han ikke hører på deg er det noen som kan hjelpe deg med å snakke med faren din om hva det dreier seg om?

Kan du spørre ham om hva som skal til for at han skal stole på deg når det gjelder å passe på deg selv?

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse