Hopp til hovedinnholdet

Jeg holder på med en gutt som ikke klarer å binde seg til bare en jente. Han elsker meg, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få han til å bare være sammen med meg? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg holder på med en gutt som er veldig vanskelig. Han er liksom bare generelt vanskelig på alle mulige måter. Han er ikke helt kjæreste personen, noe jeg vet. Han vil gjerne, men har problemer med å binde seg til 1 jente. Han vet nok ikke at jeg skjønner hvordan han tenker. Jeg har forstått at det er vanskelig for han å binde seg til 1 jente på den måten fordi han til og med nå som vi holder på snakker med andre jenter også. Det er bare sånn han er, og alle vet det! Han liker oppmerksomhet. Det er nok det som er problemet her. Jeg elsker han og vi har delt følelsene tydelig for hverandre. Da kom det fram at han elsket meg, og aldri har hatt sånne følelser for noen andre før. Men hvordan skal jeg få han til å klare å binde seg til bare meg. Grunnen til at jeg vil det er fordi det er jo en slags bekreftelse på at han er min. Ellers har jeg ikke kontroll på han. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe han i riktig retning? Og hva skal jeg si for å få han til å forstå at 1 jente er nok?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Uff, dette hørtes veldig vanskelig ut, og veldig komplisert ut. Jeg forstår at denne gutten virker litt fortapt i dette, fordi han ikke klarer å bare være med deg selv om han elsker deg, men han klarer også ikke helt å være trofast heller. Han har nok veldig mye indre uro, og jeg tviler ikke på at hans følelser for deg er vanskelig for han å forholde seg til. 


Han har fortalt deg at han elsker deg, og jeg antar da at du vet at han prøver. At han prøver å være trofast, og å kjempe i mot det han er så vandt til med andre jenter osv.. Men det er jo ikke sikkert at din tro på han eller det at han prøver å forbedre seg for din skyld- at det er nok. Det må du faktisk bare se an og ta sånn som det kommer. Slik er livet, dessverre. 

 

Men jeg tror det viktige her er å fortsette å snakke om følelsene deres, og at du prøver å opprettholde mye åpen kommunikasjon og mye kontakt, slik at du ofte minner han på at du finnes, og minner han på at han faktisk har følelser for deg. Om du forsvinner litt, eller dere ikke snakker på en stund, da kan det bli lettere for han å ville snakke med andre jenter, eller i alle fall lettere å faktisk gjøre det. 

 

Jeg vet ikke hva annet det er å gjøre enn å fortsette å styrke forholdet som er dere i mellom. Og etterhvert så kan det hende at han elsker deg og ser deg så mye at han ikke føler at han trenger å snakke med andre jenter. Jeg vet ikke. Men jeg har troa på om at dere begge prøver, og at du er tålmodig, da kan dette bli fryktelig bra til slutt. 

 

Men pass på hjertet ditt, og ikke aksepter dårligere oppførsel enn du fortjener. Håper dette ordner seg. Masse lykke til. 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse