Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg ha dårlig samvittighet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har i snart 1 år snakket med en gutt på snapchat. Vi har aldri møttes før, men jeg føler meg veldig betatt av han. Begge har uttrykt at vi liker hverandre, og at vi skal møtes nå til sommeren. Det var også sånn at vi ikke skulle være med noen andre (seksuelt) frem til vi møttes. Når vi snakker så snakker vi som om vi skulle vært et kjærestepar, og han sier ting som "elsker deg" - "kjæresten min". Men gjennom den tiden vi har snakket, så har jeg hatt sex med 3 gutter. Jeg føler meg forferdelig. Har ikke hatt sex på et halvt år etter han siste. Burde jeg ha skyldfølelse eller ikke? Begge er jo teoretisk sett er single. Jeg vet at dersom han får vite det, så vil han bli sint og ikke snakket mer med meg. Men jeg vet heller ikke om han har vært med noen. Avstanden mellom oss er stor, og vi har kun hverandre på snap. Vi har snakket nesten hver eneste dag. Har jeg hatt lov til å være med andre gutter? Er det nesten som utroskap? Burde jeg ha dårlig samvittighet for det jeg gjorde?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålene!

Om du burde ha skyldfølelse eller ikke er det nok bare du som kan vite. Dere ble jo i utgangspunktet enige om å ikke være med andre, men på den andre siden var dere ikke sammen. Det kan nok ikke anses som utroskap med tanke på at dere ikke er kjærester, men det kan være han vil bli lei seg om han får vite om det. 

Om du har lov til å være med andre avhenger av forholdet ditt med denne gutten. Med tanke på at dere ble enige om å ikke være med andre virker det som om dere er enige om at dere kun ønsker å være med hverandre, men det kan være en idé å snakke med han om dette. Vær klar på hva du ønsker og hvordan du opplever situasjonen.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene