Hopp til hovedinnholdet

Blir sjalu når kjæresten snakker om andre jenter

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Kjæresten min (vært sammen 4 måneder) sier av og til at andre jenter har finere kropp. Noe jeg vet. Er tynn og mange sier jeg har fin kropp, 'en jeg vet det finnes jentere som er finere. Likevel trenger jeg ikke å få slengt det opp i ansiktet av en jeg virkelig vil skal synes jeg er fin. Dette gjør at jeg får dårlig samvittighet. Vet jeg burde snakke med han om det, men det er vanskelig og han sier bare at hvis jeg hadde trent hadde jeg sett sånn ut på seks måneder (jeg trener hvertfall to ganger i uka). Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Skjønner at du ikke er helt tilfreds med situasjonen. Du kan fortelle ham på en rydig måte at du kjenner at du blir lei deg når han snakker så positivt om utseende til andre jenter, kropp og lignende, og at det gir deg dårlig selvtillit.
Send ham bilde av deg selv og oppfordre ham til å sette det som skjermsparer? Eks du kan skrive det i tekstfeltet på mms-en?

 

Om det viser seg at dette blir for vondt for deg, og at han ikke slutter, er det nok best om du vurderer om du vil satse selvtillit på et forhold til en som ikke hører. Samtidig kan du hjelpe deg selv til å jobbe med selvtilliten, for det er lurt å styrke uansett. Legger ved en artikkel om det under.

Lykke til, ta vare på deg selv og sikre at forholdet skal gjøre at du får det bedre, ikke værre.

 
Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Kort om selvtillit og selvfølelse

Gutt (colourbox.com)

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse