Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten vil ikke ha sex - hva gjør jeg

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ett problem. Jeg har en kjæreste som jeg er veldig glad i. Jeg møtte henne i Mars, og alt var veldig bra en stund. Litt før dette tok hun inn en hormonspiral. Frem til mai/juni hadde vi hyppig sex. Men etter det ble det sjeldnere, frem til august hvor det har vært en gsng i måneden. Vi var på ferie sammen, som jeg trodde skulle løse noe, men Ingen forandring, litt etter det tok jeg det opp med henne, hvor hun først ble trist og trodde jeg slo opp med henne, for så å bli defensiv og å få meg til å føle meg dårlig ved at hun følte jeg prøvde å tvinge henne til sex. Vi har snakket om det i ettertid, hvor vi kom frem til at vi skal prøve en del nye ting. Det har enda ikke skjedd noe som helst, men fant ut at dette kan ha noe å gjøre med spiral. Jeg spurte ganske forsiktig idag, om hun kunne vurdert å fjerne den om ingenting annet hjalp. Dette ble hun veldig sint og defensiv over, siden hun gadd ikke det bare for at jeg skulle få sex. dette går veldig inn på meg psykisk. Hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss på Ung.no

Du beskriver en situasjon som ikke høres god ut. Det er ikke rart at du ønsker å ha sex hyppigere enn det du oppgir i henvendelsen, og det er ingen ting å skamme seg over.

Du skriver at dere hadde hyppig sex de første to mnd av forholdet, men at det nå, etter bare 6 mnd, er en gang pr mnd. Det er ikke ofte.

Det er slik at noen har større behov for sex enn andre, og dersom behovet er svært ulikt i et forhold kan det føre til mye smerte, fortvilelse og skamfølelse.

Jeg forstår det som du forsøker å ta det opp med henne, men at hun går rett i forsvarsposisjon. Det er din fulle rett å bringe temaet på dagsorden, så lenge det gjøres på en saklig og real måte.

Dere har vært sammen i kort tid og seksuelle problemer og dårlig dialog, har oppstått allerede. Du må selv vurdere om det er verdt å satse på et forhold hvor behovene er så forskjellig.

Mitt råd er at dere kontakter helsestasjon for ungdom, og spør om det er mulig å få time hos en sexolog. De kan gi konkrete råd og tips som passer for dere. Men først må kjæresten din erkjenne at det er et problem og ha et ønske om endring.

Legger ved noen artikler som du kan ha nytte av å lese.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Bli bedre kjent med kjæresten din

Gutt hvisker til jente (colourbox.com)

Noen kjenner hverandre godt og vet alt om kjærestens ønsker og behov. Andre vet ikke så mye. Kanskje kan det å bli litt mer kjent med andre sider av kjæresten gjøre at forholdet blomstrer?

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex