Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha sex med kjæresten min men han vil ikke.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Spørsmål I den siste perioden har jeg hatt veldigt lyst til å ha sex med kjæresten min. Vi har diskutert det mange ganger å han har også lyst men han tørr ikke. Det er fordi han er 16 år og derfor er det ikke lovlig for han å ha samleie med meg. Jeg forteller han at jeg vil og at jeg ikke kommer til å anndmelde han men han er alikevel ikke villig til å risikere det. Jeg skal møte han om noen dager og da kommer jeg til å snakke med han om det igjen. For ikke så lenge siden hadde vi en liten «pause» i forholdet vårt. Han var ikke no glad for den pausen men jeg trengte æ få klare opp i hode mitt. Jeg tror det kan være noe av grunnen til at han ikke stoler på at jeg ikke vil andmelde han. I den pausen holdt han på med en annen jente. Da hadde de sex to ganger. Dette gjør meg svært nervøs for hvis jeg klarer å få han til å stole på meg å vi har sex. Hva om den andre jenta var bedre i senga en meg. Å tenk om han ikke vil være sammen med meg lengre. Hva skal jeg gjøre. Plis hjelp fort!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til ung. Du har veldig lyst til å ha sex med kjæresten din og han ønsker ikke fordi han mener at du er for ung. Da tenker jeg at du har en kjæreste som virkelig bryr seg om deg. Han har rett i at siden du er under den seksuelle lavalder er det ikke greit og gjennomføre samleie. Den seksuelle lavalder er til for å beskytte deg fra og ha sex før du er klar fysisk og psykisk. Slik jeg forstår det er du redd for at han vil gå fra deg om du ikke har samleie med han siden han har hatt det med en annen jente når dere hadde pause. Dette er en vond følelse og gå å kjenne på. Jeg vil anta at han er sammen med deg fordi han liker deg og ønsker å være kjæresten din. Dette er noe han har valgt selv, og da må du prøve å stole på at han liker deg som du er.

Det er vondt å gå rundt å bekymre seg for at han skal slå opp med deg er det lite du kan gjøre annet en å være ærlig og oppriktig. Man kan ikke tvinge noe til et forhold og kanskje kan du snakke med han om dette.

I mellomtiden til du er 16 år og kan ha sex kan du kose med deg selv og bli kjent med kroppen din. Bli trygg på din egen kropp og hva du liker, dette gir et godt grunnlag for god sex.

Legger ved noen artikler du kan lese.

Lykke til.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæresteforhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæresteforhold