Hopp til hovedinnholdet

Sjalu på venninna. Hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på en idrett som jeg faktis føler meg god i. Jeg går sammen med en god venn av meg, men saken er at nå er en annen venn begynt og jeg vill ikke ha henne med og jeg vet ikke hvorfor. Men jeg får en klump i magen fordi hun er god i mye og jeg tror jeg er redd hun skal ta en av de idrettene som betyr mest for meg. Hvordan kan jeg slutte å tenke sånn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål.

Sjalusi er noe alle mennesker opplever i mer eller mindre grad. Det er vanlig, spesielt i ungdomstiden. Heldigvis blir det som regel bedre når en blir eldre.

Mange sammenligner seg selv med hverandre. Det kan være en venninne en som en begynner å sammenligne seg med. Det er vanlig å bli sjalu på grunn av utseende, vekt, skole eller idrettsprestasjoner, klær, penger, kjæreste eller foreldre.

Det er viktig å huske på at venninna di kan ha like mange bekymringer og usikkerheter som du, selv om hun kanskje ikke viser det.

Alle har områder vi er usikre på eller misfornøyde med – du er absolutt ikke den eneste. Tenk på at det godt kan være andre som er sjalu på deg.

Så hva kan du gjøre videre? Finn ut hvorfor du er sjalu og hvorfor du synes andre er så mye bedre enn deg selv.

Kanskje du kan tenke at du og venninna di kan bli gode sammen? At dere gjør hverandre bedre i idretten?

Samarbeidsevner er ofte det som får oss mennesker gode på det vi driver på med, f.eks innen idrett.

Ta til deg komplimenter du får og tenk over hva som er positivt ved deg selv. Kanskje har du noen positive egenskaper som ikke venninnen din har? Vi er alle forskjellige og har ulike kvaliteter.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg og lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrett = Engasjement

Fotballspiller (colourbox.com)

Visste du at hovedårsaken til at ungdom driver med idrett, er at det er gøy? Visste du at all idrettsungdom er medlem av bevegelsen ”engasjert ungdom”? Engasjert ungdom skal sette dine ønsker og meninger på dagsorden!

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Sykt sjalu

Ei jente og en gutt sitter ved et bord, og jenta ser ned i bordet og holder den ene hånden til pannen sin, mens gutten sitter og peker og prater med jenta.(www.colourbox.com)

Stoler ikke kjæresten din på deg? Beskyldninger om utroskap? Får du ikke ha venner av det motsatte kjønn? Her får du råd til hva du bør gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett