Hopp til hovedinnholdet

Klarer ikke å slutte og tenke på eksen

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei :) må si jeg sitter i salaten.. jeg har vært sammen med min ex i ca 1 år... og vi slo opp fordi jeg var sååå sjalu.... men i etterkant så har jeg berre ikke tenkt over det... jeg har funnet et annen gutt som jeg nå er forlovet med. Og har kommet vekk fra dette sjalusi greiene.. jeg har blitt bedre. men så kommer dilemmaet... jeg vet ikke ka det er.. men liksom jeg klarer ikke å få exen ut av huet.. kjenner jeg savner han.... jeg vil jo ikke det siden han var frekk mot meg, og jeg tørr ikke i det hele tatt å ta kontakt med han siden jeg vet at han ikke svarer eller vil snakke.. jeg vet at han sliter veldig med seg selv.. jeg klarer ikke å se at han har det så dårlig.. han er venn med mine venner men ser han ikke uansett.. har ikke satt han på 3 år nå.. og det kjennes for å si det sånn.. ka i alle dager skal jeg gjøre?! :( hilsen ei trist jente som er lei seg over alt dette..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg skjønner at dette er utrolig vanskelig. Det virker som om du har det veldig fint sammen med den nye kjæresten din, samtidig som at du ikke klarer å gi helt slipp på eksen din. I dette tilfellet bør du tenke godt gjennom hva du ønsker. Det høres ut som om du har fått det mye bedre nå og du bør nok tenke over hva du risikerer dersom du gjenopptar kontakten med eksen. Jeg skjønner at det er vanskelig å se at han har det vondt! Likevel vil jeg råde deg til å være forsiktig. Det var en grunn til at dere slo opp og situasjonen kan fort bli komplisert dersom du forsøker å ta kontakt med han igjen.

En idé kan være å ta kontakt med eksen på en vennskapelig måte. Forklar at du ønsker å hjelpe han - men kun som venner. Kanskje dette vil gi deg litt bedre samvittighet? Om du virkelig er usikker på hva du føler for han, kan det være lurt å ta en pause fra det forholdet du er i nå. Det er ikke rettferdig overfor noen av dere dersom du har følelser for en annen.

Uansett hva du bestemmer deg for å gjøre, er det utrolig viktig at du tenker over hva slags konsekvenser valget ditt vil få. Det går ofte helt fint å være venner med eksen (hvis det er dette du ønsker). Men vær bevisst på forholdet deres og hvordan ting går. Du er jo i et flott forhold nå og det vil være synd å risikere dette hvis du virkelig vil være sammen med kjæresten din. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Sykt sjalu

Ei jente og en gutt sitter ved et bord, og jenta ser ned i bordet og holder den ene hånden til pannen sin, mens gutten sitter og peker og prater med jenta.(www.colourbox.com)

Stoler ikke kjæresten din på deg? Beskyldninger om utroskap? Får du ikke ha venner av det motsatte kjønn? Her får du råd til hva du bør gjøre.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hvordan fortsette å være venn med eksen?

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Å være venner med ekskjæresten kan være både fint og krevende. Selv om forholdet er over betyr jo ikke det at dere ikke kan være venner.

Les mer

Slik er du en god venn!

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene