Hopp til hovedinnholdet

Føler seg lite selvstendig i forhold, engstelig for at det skal bli slutt.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, sliter veldig med at jeg føler meg lite selvstendig når jeg er i forhold. Er i et forhold med en gutt jeg gjerne vil dele livet mitt med, men redselen for å miste han en dag kveler meg. Jeg sliter veldig med tanken på å en dag kanskje leve uten han hvis han evt mister følelser en dag. Vi har det utrolig bra sammen nå, men jeg har det så vondt med meg selv. Jeg trenger litt veiledning for å klare å leve uten å føle meg avhengig av kjæresten min. Han er alt jeg tenker på hele tiden, og etter tidligere forhold hvor kjærlighetssorgen har kommet brått og uventet er jeg så redd hele tiden. Jeg sliter mye med angst, og jeg vet selv at jeg hadde slitt helt ekstremt mye om jeg hadde mistet han. Jeg mener ikke at det kommer til å skje, men jeg trenger å kunne føle meg selvstendig nok til å klare meg alene og å kunne tenke på en fremtid hvor ting kan gå motsatt vei av hva jeg tenker uten å bli helt skjelven og kvalm. Jeg sliter også så sykt med sjalusi, blir helt gal av meg selv..

Besvart 22.11.2018 18:34
 

Svar
Hei

Du skriver at du føler deg lite selvstendig når du er i et forhold og er redd for å miste han du er sammen med. Samtidig poengterer du at dere har det veldig bra sammen i dag.


Først så tenker jeg at det er veldig hyggelig å høre at du er i et fint forhold. Og så tenker jeg at det er synd at du bruker så mye energi og tanketid på å gruble over hva som kan skje i verste fall. Den samme tiden og tankene kan du jo egentlig bruke på å nyte den tilværelsen du er i nå. Og da vil du sannsynligvis ikke være så engstelig heller. Men det er lett for meg å si og kanskje ikke så lett for deg å koble over til.

Har du fortalt kjæresten din om de tankene du har? Det er viktig at du er ærlig overfor han. Hva har han eventuelt sagt til det? Jeg synes det er fint at du er klar over hvordan det påvirker deg og at du vil gjøre noe med det

Hvis du tenker på det så skjønner du kanskje at han blir påvirket av deg på samme måte som du blir påvirket av han. Hva ville du gjort om det var kjæresten din som hadde det på den måten som du beskriver i mailen?

Noen ganger er det lurt å tenke på hva dere tilfører hverandre i et forhold. Hva er det med kjæresten din som gjør at du føler deg forelsket og setter pris på han? Hva er det han gjør som får deg til å føle at du vokser og blir glad? Og dette er noe som bare er der,- det er sikkert ikke noe han anstrenger seg veldig for. Han gjør disse tingene og er på den måten fordi han liker deg og det er deg han vil være sammen med. Han har valgt deg. Og det har han gjort fordi du er akkurat den du er. 

Du skriver også at du vil kunne kjenne deg selvstendig og kunne klare deg alene dersom noe skulle skje. Hva skal til for at du skal føle at du har oppnådd denne selvstendigheten? Hvilke mål kunne du tenke deg å sette for å oppnå det? Kanskje må du ta noen små babyskritt for å komme dit. Det er lettere å dele opp i små steg fremfor å si at du skal kunne bli veldig selvstendig i løpet av noen måneder. Kan du utfordre din egen komfortsone på noen måte? Jeg tror det er viktig at vi utfordrer oss selv i blant. Men det må føles riktig.

Jeg håper du klarer å finne ut av dette, og husk for all del på at det er du som er valgt av kjæresten din. Det er deg han vil ha. Og det er jo en fin tanke å kose seg med, er det ikke?

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold