Hopp til hovedinnholdet

Avstandsforhold. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg fant ingen passende emne så tenke denne var grei nok. Det har seg slik at jeg nå er i et avstandsforhold og vi har vært sammen i 5 måneder, hvor 4 av månedene har gått til avstandsforhold. Han flyttet for å gå på skole. I starten gikk det greit, men nå synes jeg det er vanskelig. Han har alltid venner rundt seg, mens jeg ofte er alene, og tiden går veldi sent. Han synes det går bra, jeg føler ikke det. Det hjelper lite å ofte være alene også... Jeg er veldig gla i han, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å bedre situasjonen ? Slår jeg opp vil jeg enda være lei meg fordi jeg enda er glad i ham... Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre.. Jeg får ikke sove om nettene lengre, fordi jeg gråter, vet ikke om jeg gråter fordi jeg savner han eller fordi jeg ikke vil miste ham... Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre ? Sliter på skolen når jeg aldri får nok søvn...

Besvart 05.12.2018 17:40
 

Svar
Hei jente 17 år.

Så fint at du søker hjelp.

Det er ikke så lett å gi deg noe konkret råd, men jeg kan komme med noen innspill og spørsmål som kan være til hjelp for deg. 

Kjæresten din synes det går greit. Han er med venner og studerer og har det fint. Du er for det meste alene. Hvorfor er du alene? Kan ikke du også være med venner og ha det fint, mens du venter på ham? Du kan ikke sette ditt liv på vent, selv om du er i avstandsforhold. I stedet for å gjøre det slutt, kan du kanskje begynne å gjøre det du gjorde før du ble sammen med han? Du kan delta i sosiale aktiviteter med venninner og venner, gjøre hobbyene dine, snakke med folk og leve som vanlig. Selv om du lever livet ditt som vanlig, er du ikke noe mindre tilstede i forholdet. Du vil sikkert fortsette å savne han, men det blir et godt savn fordi du kan glede deg til du ser han igjen. Han er der han er, og du er der du er. Dere kan snakke og chatte når det passer for dere begge. Da blir du ikke sittende å vente på ham, men du får gode dager og får det bedre med deg selv. 

Hvis du tar en avgjørelse på å være i avstandsforholdet og fortsette å leve som vanlig, vil du sannsynligvis sove bedre og du slipper grublingen på om du skal gjøre det slutt eller ikke. Når du ser han igjen vil det være lettere å vurdere forholdet. Da er dere sammen og dere vil raskt finne ut om de dype følelsene er der eller ikke. 

Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom om dette. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her, hvis det er til hjelp. 

Gled deg over hverdagen! Vær tilstede i ditt eget liv!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold