Hopp til hovedinnholdet

Jeg er kjempesjalu på kjæresten - hva skal jeg gjøre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har og kjæresten min har vært sammen i snart fire år (datet et år før det, så nesten som fem år) vi har kjennt hverandre hele livet før vi ble sammen og vi har alle de samme vennene. Vi er nå i et avstandsforhold frem til sommeren hvor han er i militæret og jeg på fhs. Vi har det veldig fint, men jeg blir så lett sjalu! Blir irritert på meg selv for jeg føler jeg kan være litt manipulativ nesten! Jeg har sakt til han at jeg ikke vil at han skal tro at jeg ikke stoler på han, men han sier at Han skjønner hvordan jeg føler det og at jeg ikke skal være redd! For jeg sier aldri at han ikke kan henge med andre jenter, jeg bare forteller han hvis jeg syns det er ubehagelig, fordi vi snakker om alt sammen. Tingen er at han bor på rom sammen med andre jenter (har en jente i køyesenga over seg) og sitter fort fem-seks timer alene med jenter på jobb. Og jeg vet jo egt at jeg kan stole på han, men det gjør så vondt. Er så redd han skal slå opp med meg! Hjelp!

Besvart 16.01.2019 11:30
 

Svar
Hei

Avstandsforhold og sjalusi er begge ting som kan være vanskelige å takle. Mine tips er at du kanskje snakker med noen utenforstående om det, gjerne i tillegg til kjæresten.

Jeg tror det er bra at du og kjæresten snakker om det, ellers kan problemene bli enda større. Samtidig kan det være lurt å dele tankene dine med noen andre, en god venn for eksempel. Nye perspektiver kan være sunt, og da får du også tankene på andre ting. Venner som har sett hvordan dere fungerer som par, vil nok også komme med betryggende tanker om dere :)

Du reflekterer fint rundt at du ikke kan nekte han å være med andre. Så, da er det kanskje viktig å jobbe med dine indre følelser. Jeg legger ved noen artikler med gode råd rundt dette. Lykke til!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer

Sjalu på tidligere partnere?

En jente sitter på gulvet og ser trist ut, mens hun holder den ene hånden i håret sitt. (www.colourbox.com)

Det å bli sammen med noen er spennende og fylt med mange gode følelser. Etterhvert som man blir bedre kjent kan det likevel dukke opp informasjon om partneren som det er vanskelig å takle.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse