Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er ikke så glade for at jeg er i et langdistanseforhold.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og kjæresten hat hvert sammen i neste 8 måneder nå, og alt går så bra, for et par måneder siden skulle jeg fortelle foreldrene mine om kjærsten min og de syntes alt var helt greit liksom, men vi er jo i et lang distanse forhold, og han bor i Finland i en by nærmere Sverige, så det er jo egentlig ikke så lang unna, men da jeg nevnte det ble foreldrene mine litt skeptiske, siden de stoler ikke helt på sånne lang distanse forhold med folk fra andre land spesielt, de tror han liksom er en av de creeps'ene som prøver og kidnappe folk (?) jeg personlig har jo kjent han lenge, fått tilitten hans og jeg har jo møtt familien hans og de støtter meg og kjærsten, men hvordan skal jeg få foreldrene mine til og støtte meg på dette lang distanse forholdet? Så langt har de akseptert det, men de er ikke glade for at jeg er i denne type situasjon.

Besvart 31.01.2019 09:30
 

Svar
Hei jente (13)

Så hyggelig at du og kjæresten har funnet hverandre og klarer å være kjærester og finne tid til hverandre, selv når dere bor langt fra hverandre.

Det er fint at foreldrene dine har akseptert forholdet deres, det er en god start. De er nok bare bekymret for deg og er usikker på denne gutten fordi de ønsker det beste for deg. Jeg vil tro at de kan bli tryggere på at du har det bra hvis de kan bli mer kjent med kjæresten din. Da vil de se hva slags person han er og vil sikkert se hvorfor du er så glad i han. Kanskje dere kan snakke sammen på skype/facetime, eller de kan treffe han hvis han kommer på besøk til stedet der du bor?

Hvis du kan snakke med mamma og pappa om hvorfor dette forholdet er bra og hvor glad du er i kjæresten din, vil jeg tro at de vil forstå situasjonen bedre. Det er naturlig å være litt skeptisk til barnets kjærester før man har blitt kjent med dem, fordi man ønsker å beskytte barnet sitt og ønsker at de skal ha det bra.

Jeg håper du kan snakke med mamma og pappa om dette og fortelle dem om kjæresten din. Da vil de se hvor mye han betyr for deg:)

Lykke til!

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæreste
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæreste