Hopp til hovedinnholdet

Er sjau fordi kjæresten min setter av mye tid til venner

Jente 19 år
 

Spørsmål

Æ føle at æ har behov tel hjelp her. Kjæresten min å æ e i langdistanse forhold, æ bor i Tromsø å han i Kautokeino. Men så har det seg sånn at æ føle at æ begynne å bli litt sjalu for at han er så sosial å har venna å prate med å heng sammen med. Å æ har jo ikkje så særli nån i nærheta æ kan henge med, å derfor når han typen min sei at han ska "henge me vennan", da klare æ ikkje å bli gla å da e d uheldigvis fort gjort at æ tænke "gjør han det førr å unngå mæ?" "E æ for kjedeli førr han?" Osv, også ende d opp me at æ begynne å gråte førr æ synes det er urettferdig. Æ har bittelitt jobb på Bensinstasjonen der æ har nån kollega som e grei imot mæ. Men likevæl, å æ føle førr å prate me han no førr han har jo vært så mykje borte no å kom hjem i forgårs. Så defor synes æ det e urettferdig at han ikkje sett tid å prate me mæ. Håpe på svar snart!

Besvart 05.02.2019 18:44
 

Svar
Hei

Jeg forstår at det er vanskelig å være i et avstandsforhold, det er nok en utfordring for de fleste. 

Det jeg tror er viktig i slike forhold er at man snakke godt om hva man forventer av hverandre. Det må jo være slik at man skal kunne ha sosiale liv på hver sin kant, og tilbringe tid med venner. Det er nok viktig for at dere begge skal kunne ha det bra. Det er jo selvsagt også viktig at dere kan snakke sammen og ha det fint, men det vil jo bli litt annerledes når dere bor langt i fra hverandre, og det å respektere at den andre parten ikke alltid er tilgjengelig er nok viktig. Uansett så tror jeg at det vil være bra for både deg og han om dere snakker litt om forventningene dere har til hverandre rundt dette, og at dere lytter til hverandres behov. 

Det er jo også en fin ting for deg om du får tid til å være litt mer sosial utenom den tiden du har med kjæresten din. Du sier jo at de på jobb er hyggelige mot deg, så om det er noen på din alder der eller som du føler du har ekstra god kjemi med så går det kanskje ann å ta initiativ til at dere kan finne på noen utenfor jobb også? Kanskje det føles enklere når du også føler at du har noen ting å drive med i hverdagen? 

I ett hvert forhold er det uansett viktig med god kommunikasjon, og at man er åpne med hverandre. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæresteforhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæresteforhold