Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten slo opp, hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hva gjør du når du å kjæresten din har en veldig bra greie også bare slår han opp på grunn av at han ikke var klar for kjæreste og du er kjempe lei deg og orker egentlig ikke å gå på skolen, men du gjør det fordi du liker han så godt.

Besvart 03.03.2019 16:41
 

Svar
Hei


Jeg tenker at det beste du kan gjøre nå, er å komme deg over han. Jeg skjønner at dette er vondt og vanskelig, men i og med at han ikke vil ha kjæreste, er det nok best for deg å gå videre. For øyeblikket må du forsøke å akseptere at dere ikke er sammen og at han ikke ønsker et forhold.

Det er alltid vanskelig og trist å ha kjærlighetssorg. Det blir ofte altoppslukende og man er mye lei seg og nedfor. Det finnes dessverre ikke ett fasitsvar på hvordan du kan bli kvitt kjærlighetssorg. Det tar ofte litt tid og man må smøre seg med tålmodighet. Det er likevel viktig at du selv er bevisst på at du ønsker å komme deg over han og at du gjør alt du kan for å bli kvitt kjærlighetssorgen. Ikke vær redd for å snakke med helsesøster/foreldre/venner om hvordan du har det. Det føles nok lettere når du setter ord på følelsene dine. 

Først og fremst kan det være lurt å tvinge seg selv til å være mer sosial. Når du er alene har du masse tid til å tenke på han/være lei deg. Om du er ute med venner eller familie vil du bli presset til å fokusere på noe annet. Bruk også tid på de fritidsaktivitetene du liker å drive med.

Det er viktig å holde seg opptatt slik at du får mindre tid til å tenke på at du er lei deg. Det kan også være en idé å være åpen for å snakke med andre gutter. Jeg skjønner at det kanskje ikke frister akkurat nå, men det kan være en fin distraksjon å snakke/være med andre gutter enn han du har kjærlighetssorg over.

Jeg skjønner at dette er utrolig vondt. Kjærlighetssorg er utrolig tøft og du må nok forberede deg på at det vil kunne ta tid å komme over denne gutten. Jeg tror det er fint at dere ikke har kontakt lenger. Da blir det lettere å komme seg videre. Det kan nok også være lurt å slette han fra sosiale medier osv, slik at du ikke får opp bilder av han. Det er lettere å glemme noen når du ikke får opp påminnelser om personen hele tiden.

Videre tror jeg det er viktig at du virkelig er bevisst på at du ønsker å gå videre. Ikke lag fantasier eller håp på at dere skal begynne å snakke igjen. Da blir det bare vanskeligere å glemme han. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjærlighetssorg
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjærlighetssorg