Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror kjæresten min har vært utro, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre...

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei ønsker et svar så fort som mulig jeg veit ikke hva jeg skal gjøre nå fordi kondomen sprakk for ca 3-4 uker siden og vi veit ikke om hu er gravid. Men problemet slutter ikke der jeg tror hu har vært utro nå og foreldra hennes er innblandet og hele pakka jeg vil ikke slå opp men hvis hu har vært utro og jeg vil slå opp er jeg redd hun ikke vil ta abort som hun har sagt hun vil. Hvis jeg slår opp er jeg redd hun vil hevne seg og la det skje og jeg er bare rådløs jeg vil være sammen med hu men jeg veit ikke om hun har vært utro og hun har endret oppførsel i det siste og jeg er bare forbanna men vil ikke gjøre noe på grunn av muligens graviditet. Og jeg trenger hjelp til å finne ut hva jeg skal gjøre.

Besvart 17.03.2019 11:19
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Huff, dette hørtes ille ut for deg. Jeg forstår at du er fortvilet. Kondomet har sprukket og du er redd hun er gravid, i tillegg tror du hun har vært utro, foreldrene hennes er innblandet og du er redd hun vil beholde barnet som hevn om du gjør det slutt... 

Jeg skal forsøke å hjelpe deg å sortere.

  1. Gravid? Det første dere må gjøre er å få tatt en graviditetstest, så du får det spørsmålet ut av verden. Du kan få kjøpt graviditetstest på bensinstasjoner, dagligvarebutikker og på apotek. Dere kan også få tatt en graviditetstest gratis hos helsesykepleier på skolen. Om hun skulle være gravid, er det hjelp å få. Å ta abort eller ikke er alltid et vanskelig spørsmål selv om man bare er 15 år. Det er et barn, et levende vesen, som vokser og gror i kroppen hennes, og det er ikke lett å skulle velge å fjerne det selv om fornuften sier at det er det beste. En ting er sikkert. Hun vil aldri velge å beholde et barn som hevn mot deg. 
  2. Prevensjon. Når dere er seksuelt aktive, er det svært viktig å alltid bruke prevensjon, slik at dere slipper slike situasjoner som den dere har kommet opp i nå. Om dere bruker kondom som eneste form for prevensjon, er det viktig å ha nødprevensjon (angrepille) liggende i tilfelle kondomet skulle sprekke. Jeg vil anbefale dere å gå på helsestasjon for ungdom slik at hun kan begynne med homonell prevensjon.
  3. Har hun vært utro? Dette er det viktig at dere snakker om. Om hun sier at hun ikke har vært utro, må du velge å stole på henne. Forholdet vil ikke fungere om du mistenker henne for utroskap og hun nekter for at det har skjedd. Om hun har vært utro, må du bestemme deg for om du kan tilgi henne eller ikke. Velger du å tilgi henne, må du legge det bak deg, og dere må jobbe med forholdet fremover. 
  4. Skal du slå opp? Du skriver at du egentlig ikke vil det. Men så er det det med utroskapen, spørsmålet om graviditet, at hun har forandret seg. Jeg tenker at du må forsøke å legge vekk sinnet ditt og tenke klart. Sett deg ned og tenk nøye gjennom hva du ønsker innerst inne. En hjelp kan være å skrive ned negative og positive sider ved forholdet i to kolonner på et ark, og se hvordan det ser ut. Ønsker du å satse på forholdet må du legge sinne, sjalusi og mistenksomhet bak deg, dere må snakke sammen, og dere må tenke fremover :-)

Håper dette var til hjelp for deg og at du fikk ryddet litt i tankene dine :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Vi er gravide

Et par som ligger på gulvet og tenker (colourbox.dk)

Å bli gravid kan føles overveldende og vanskelig å forholde seg til. Hvordan kan dere støtte hverandre?

Les mer

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Langtidsvirkende prevensjonsmidler

Kobberspiral, hormonspiral og p-stav (foto: ung.no)

Helsedirektoratet og WHO anbefaler langtidsvirkende reversible prevensjonsmetoder (LARC) til unge jenter. Men du bestemmer selv hva du ønsker å bruke.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning