Hopp til hovedinnholdet

Ligget med en venninne sin kjæreste

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ligget med en venninne sin kjæreste...gjentatte ganger og jeg tør ikke å si det til venninna mi, han er 17 og hun blir 16. Hva skal jeg gjøre

Besvart 11.04.2019 23:25
 

Svar
Hei

Det er forståelig at det er komplisert for deg å ligge med venninna di sin kjæreste. Det at han i tillegg er 17 år og du er under den seksuelle lavalder er ikke greit. Det er ulovlig og straffbart for han å ha sex med deg.

Det at det er vanskelig for deg å si det til venninna di betyr kanskje at vennskapet er viktig for deg. Jeg tenker at du bør prioritere vennskapet og kutte kontakten med han du har sex med. Jeg tror det er lettere og bedre for deg å finne en annen kjæreste som er ca. like gammel som deg. Snakk eventuelt med helsesykepleier om dette hvis du trenger en voksen å snakke med. 

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse