Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen forslag til hvorfor jeg ikke er lei meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg var usikkert på hvilken kategori dette skulle i... men ja jeg er en jente på 15 år, jeg og kjæresten min har vært sammen i litt over 6 måneder, jeg har skjønt at noe ikke har vært som det skal i sånn 3 uker og i dag slo han opp. I de siste 2 ukene har jeg vært veldig lei meg på kvelden fordi jeg var redd for at han skulle slå opp, men det som er rart er at i kveld nå som han faktisk har slått opp er alt veldig bra og jeg er ikke lei meg i det hele tatt... selvfølgelig ble jeg lei meg når han slo opp og sånn. Jeg gikk til en venn og når jeg måtte hjem fordi jeg skulle ut å spise var alt helt fint... Jeg er veldig forvirra. I tillegg har jeg de siste 3 ukene hatt mareritt annen hver dag, det samme marerittet. Det har hovedsaklig vært noe jeg ikke helt husker men det dukket opp et bilde i alle som kom ingen flere ganger hver natt også; to hender som holdt på å gli fra hverandre... kan dette ha vært et varsel på det som skjedde? Og har dere noen forslag til hvorfor jeg ikke er lei meg?

Besvart 31.05.2019 01:58
 

Svar
Hei jente 15 år!

Det høres ut som at du allerede har brukt mye tanker og energi på dette. Siden du forteller at det også har vært tre uker som ikke har vært helt som de skal, så har du allerede vært urolig for dette. Når det man da har vært urolig for skjer, så kan en ofte føle en indre ro, selv om det var det en fryktet som skjedde. Jeg tror at du - som du selv skriver- har hatt tanker og følelser på at det kan være at det gikk mot slutten av forholdet (ihvertfall fra han sin side), og også at det har vært mye redsel og uro omkring dette.

Hjernen prøver ofte å løse ting i drømme for oss, slik at vi blir ferdig med det og kan slappe av igjen. Da kan man ofte drømme om ting man tenker på og uroer seg over. Så det kan være en mulig forklaring på mareirittet ditt. Tror også her at det er lurt å snakke med noen om dette. Mareritt er veldig slitsomt å ha, og kan ødelegge nattesøvnen også.

Jeg tror også dette er noe av grunnen til at du ikke er så lei deg som du har fryktet at du skulle være. Dette fordi du allerede var foreberedt og har bearbeidet endel allerede. Nå er det slik at kjærlighetssorg ofte kommer og går litt, og er i forskjellige former. Så gi deg selv litt tid og plass til å tenke og føle det du gjør, og også bearbeide det. Det kan og kommer til å ta tid.

Jeg tror også at det hjelper for deg at du snakker med noen om det. Du kan snakke med helsesykepleier på skolen, helsestasjon for ungdom eller noen du stoler på. 

Ønsker deg lykke til og ta vare på deg selv i dette! 

Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold